donderdag, juni 13, 2024

Annabelle Zandbergen: Jeugdjournaal presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Annabelle Zandbergen is een Nederlandse presentatrice en verslaggeefster bij de NOS. Ze presenteert sinds 2020 het Jeugdjournaal.

Zandbergen, geboren te Zoeterwoud, studeerde aan de School voor Journalistiek, deze studie heeft ze in 2014 afgrond. Daarna heeft Zandbergen nog politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zandbergen heeft tevens een master in internationale betrekkingen afgerond. Na enige tijd voor de regionale omroep NH Nieuws te hebben gewerkt ging Zandbergen aan de slag bij het Jeugdjournaal als bureauredactrice. Hierna werd ze verslaggeefster voor het programma. Sinds februari 2020 is ze naast verslaggeefster ook presentatrice van het Jeugdjournaal geworden. Zandbergen had voor haar start bij het Jeugdjournaal al ervaring met de doelgroep. Ze heeft bij NH nieuws namelijk ook met kinderen in de leeftijd negen tot twaalf gewerkt.

Interesse voor de journalistiek

Een baan in de journalistiek was in eerste instantie niet waar Zandbergen van droomde. Ze ontwikkelde haar interesse voor de journalistiek pas tijdens haar reis door Australië. Na haar middelbare schooldiploma te hebben behaald maakte Zandbergen een reis door Australië. Tijdens haar reis maakte ze kennis met een aantal journalistiek wat leidde tot haar interesse in de journalistiek. Ook gedurende haar studietijd aan de School voor Journalistiek had Zandbergen nog enige twijfel over haar studiekeuze. Na haar stage bij het Leidsch Dagblad waren deze twijfels verdwenen en wist ze zeker een carrière in de journalistiek te willen.

Het privéleven van Zandbergen

Zandbergen komt uit een gezin met vijf kinderen. Ze heeft twee oudere zussen en twee jongere zusjes. Activiteiten die Zandbergen graag doet zijn onder andere voetballen en het verzorgen van haar planten. Televisieprogramma’s waar Zandbergen zelf graag naar kijkt zijn onder andere JINEK, De Slimste Mens, Keuringsdienst van Waarde en First Dates. Naast het Jeugdjournaal kun je haar ook terug vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Over haar liefdesleven is vooralsnog weinig bekend. Het is niet duidelijk of ze een relatie en/of een vriend heeft.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers