donderdag, mei 23, 2024

Annechien Steenhuizen: Journaal-presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Annechien Steenhuizen is een Nederlandse journaliste, verslaggeefster en presentatrice. Ze is een van de vaste presentatoren van het Achtuurjournaal van de NOS. Annechien heeft een relatie met Aaron en het stel heeft twee kinderen, genaamd Vesper en Riff. Het gezin woont in een moderne woning tussen Utrecht en De Bilt.

Jeugd en studie

Annechien werd geboren in Amersfoort in 1977. Ze groeide op in Scherpenzeel en op haar tiende verhuisde ze naar Doorn waar ze naar de middelbare school ging. Daarna studeerde ze aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Begin carrière

Na haar afstuderen ging Annechien aan het werkt bij RTL Nieuws. Daarnaast werkte ze op de redactie van 5 in het Land en RTL Nieuwsmagazine. In 2002 begon Annechien als verslaggeefster bij Radio M Utrecht. Vervolgens mocht Annechien ook televisie werkzaamheden gaan doen. Ze presenteerde programma’s als Bureau Hengeveld en Regio TV Utrecht. In 2005 presenteerde ze U Vandaag met Conny Kraaijeveld, Hilde Kuiper en Evelien de Bruijn. In 2008 werkte Annechien mee aan het VARA-programma De Wereld Draait Door als een van de Jakhalzen.

Vaste presentator van het NOS Journaal

In 2009 werd Annechien een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal op 3. Sinds 2011 is Annechien een van de vaste presentatoren bij het NOS Journaal. Ze presenteerde in het begin vooral de dagjournaals. In 2013 presenteerde Annechien voor het eerst Nieuwsuur en het late journaal. In 2013 volgde Annechien Sacha de Boer op bij het achtuurjournaal. Ze presenteert de oneven weeknummer. Hiermee wisselt ze NOS Journaal presentator Job Trip af die de even weeknummers presenteert.

Privéleven

Annechien Steenhuizen heeft is inmiddels ruim 15 jaar getrouwd met haar man Aaron. ,,We hebben elkaar ontmoet op een feestje op een Utrechts dakterras. Ik was vijfentwintig, hij tweeëndertig. Ik werkte bij RTV Utrecht, hij was in Nederland blijven hangen na een reis door Australië en Nieuw-Zeeland. Via Portugal en Duitsland wilde hij terug naar Engeland, maar zijn geld was op en hij bleef hier steken, waar hij als timmerman wat kon verdienen”, vertelde ze aan Nouveau over de ontmoeting met haar partner. Na de eerste ontmoeting kregen ze een relatie. ,,In die tijd trouwde echt niemand, maar wij wilden dat wél en hebben het ook gedaan, op reis, op een strand in Nieuw-Zeeland, ’s avonds om half acht bij ondergaande zon, met z’n tweetjes en wat lokale vrienden van Aaron. Een vriendin van hem trouwde ons. We hadden allebei al eens eerder “Ik hou van je” tegen iemand gezegd, maar wilden nu graag tegen elkaar zeggen: “Van jou hou ik écht.” Inmiddels woont hij alweer bijna dertig jaar in Nederland, maar hij blijft officieel een Brit, zelfs na de Brexit, die hij vreselijk vindt.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers