donderdag, juni 13, 2024

Mark Visser: Journaal-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Mark Visser is een Nederlandse radio- en televisiepresentator. Hij werd geboren in 1981. Al vanaf een jonge leeftijd weet Mark dat hij journalist wil worden. Mark Visser is getrouwd met zijn partner Inge.

Studie en werk bij de radio

Na de middelbare school ging Mark Rechten studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn studie begon hij met nieuwslezen bij Sky Radio in de nachtelijke uurtjes. Daarna ging aan hij de slag bij Omroep West. Sinds 2007 is Mark nieuwslezer bij NPO Radio 1. Daarnaast is hij ook inval presentator van het Radio 1 Journaal.

Presentator NOS Journaal

Sinds 2016 presenteert Mark ook het NOS Journaal op televisie. Hij begon met het presenteren van de ochtend- en middagjournaal. Sinds 2017 presenteert Mark het journaal van zes uur en het late journaal. Daarnaast is Mark ook presentator van Nieuwsuur. Mark werkte mee aan belangrijke nieuwsgebeurtenissen, waaronder de aanslag op Koninginnedag, de val van de Egyptische president Mubarak en het moment dat PVV partijleider Geert Wilders zijn gedoogsteun introk aan het kabinet Rutte.

Privéleven

In 2003 leerde Mark Visser zijn huidige vrouw Inge kennen en kregen zij een relatie. Hij vroeg haar ten huwelijk op het Empire State Building in New York. Het stel heeft samen twee kinderen. In zijn vrije tijd houdt Mark graag van koken en hij houdt zich graag bezig met zijn uiterlijk en kledingstijl. ,,Al op de middel bare school smeerde ik elke dag dagcrème op, terwijl niemand dat nog deed. Het was in die tijd een dingetje om te voorspellen welke jongens uit de klas er homo waren. Ik werd altijd genoemd als mogelijke kandidaat“, vertelde hij aan Beau Monde. ,,Ik heb wel eens gezegd dat ik, als ik homo zou zijn, op Tom Brady zou vallen.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers