donderdag, mei 23, 2024

Jeroen Overbeek: Journaal-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jeroen Overbeek is een Nederlandse journalist, presentator en nieuwslezer. Hij is presentator van het NOS Journaal en van Nieuwsuur. Overbeek lijkt er alles aan te doen om zijn privéleven afgeschermd te houden.

Jeroen Overbeek werd geboren in Haarlem in 1966. Hij studeerde Nederlands Recht aan de universiteit in Amsterdam. Hij behaalde zijn doctoraal examen in het staats- en bestuursrecht.

Presentator en verslaggever NOS Journaal

In 1997 ging Overbeek aan de slag bij de NOS als redacteur. Twee jaar later ging hij aan het werk als redacteur en presentator bij het NOS Journaal en als verslaggever voor NOS Actueel. Voor het programma NOS Actueel deed hij onder andere verslag van de Millennium-nacht en het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima. Sinds 2003 doet hij de verslaggeving van de jaarlijkse Dodenherdenking. In 2008 presenteerde hij de Olympische Zomerspelen. Sinds 2010 is Overbeek ook verslaggever voor Nieuwsuur.

Gastdocent en coach

Naast zijn werkzaamheden als redacteur en presentator op tv, is Jeroen ook werkzaam op diverse Hogescholen als gastdocent. Zo beoordeelt hij onder andere eindexamens van studenten op de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht en Tilburg. Daarnaast verzorgt Jeroen ook presentaties workshops voor journalistieke opleidingen voor de Saxion Hogeschool in Enschede en voor het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. Jeroen is ook een coach van media professionals. Zo trainde hij presentatoren en verslaggevers uit landen als Kenia, Afghanistan, Oeganda en Nepal bij het internationale opleidingscentrum Radio Nederland Training Centre.

Overbeek weet zijn privéleven goed afgeschermd te houden. De presentator is moeilijk vindbaar op social media en zijn liefdesleven is zelfs helemaal een mysterie. Of hij een relatie heeft met een vriend of vriendin is geheel onduidelijk. Of de anchor van het Journaal en Nieuwsuur een partner heeft is zodoende eveneens onbekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers