zondag, april 21, 2024

Arjen Lubach: zijn liefdesleven, zijn voorgeschiedenis en zijn successen

Lees ook

Arjen Lubach mag zich misschien wel dé luis in de pels van de Nederlandse politiek noemen. In Zondag met Lubach wist de televisiemaker al meermaals veel los te maken met ontluisterende items over misstanden en vreemde praktijken. Lubach heeft een relatie met Martine de Jong.

Lubach begon zijn carrière bij de lokale omroep van Groningen stad. Hij presenteerde daar twee jaar lang een dagelijks programma bij OOG radio. In 2003 kreeg hij de kans om te beginnen als nacht dj bij 3FM. Dat deed hij eerst voor de NPS en later voor de VARA. Ook was hij te horen als sidekick van Claudia de Breij en Giel Beelen. Hierna volgde het wekelijkse radioprogramma ‘De Avonden’ bij de VPRO.

Zondag met Lubach

In 2005 begon Arjen Lubach samen met Edo Schoonbeek en Pieter Jouke satirische filmpjes te maken voor de door hun opgezette internetsite ‘Buro Renkema’. De filmpjes weren ook vertoond bij onder andere ‘Koppensnellers’ en ‘De Wereld Draait Door’. In 2010 neemt hij deel aan Wie is de Mol? en in 2012 wint hij het programma De Slimste Mens en een jaar later presenteert hij de ‘after show’ MolTalk na Wie is de Mol?

Samen met Patrick Lodiers maakte hij het programma ‘De Nieuwste Show’ voor BNN. In 2014 werd de eerste aflevering van ‘Zondag met Lubach’ uitgezonden, naar Amerikaans voorbeeld. Memorabele uitzendingen waren onder meer die over de Nederlandse monarchie, de keer dat hij zichzelf uitroept tot ‘Farao der Nederlanden’, de aflevering waarin hij Nederland voorstelt aan Donald Trump: America First, The Netherlands Second en de uitzending over complotdenkers en de algoritmes van Facebook en YouTube. Deze satirische blik op het nieuws heeft meerdere prijzen gewonnen, zoals de Zilveren Nipkowschijf in 2016 en de Gouden Televiesiering in 2017. In complotkringen worden vraagtekens gezet bij het feit dat  Irene van den Brekel, de vrouw van minister Kajsa Ollongren, met haar tv-bedrijf Human Factor het programma produceert.

Parodie groeit uit tot hit

Naast zijn tv-activiteiten is Arjen Lubach ook een verdienstelijk musicus. Hij behaalde tijdens zijn studie Zweeds en filosofie een nummer 2 hit in de mega top 100 met het lied ‘Jelle’, die hij samen met zijn toenmalige vriendin Janine Abbring uitbracht. Eigenlijk begon ‘Jelle’ als een grap en werd als een parodie op het nummer ‘Stan’ van Eminem ten gehore gebracht op het Noorderslag festival in Groningen, gericht aan Syb van der Ploeg van De Kast. Ook vormde hij samen met Sacha Harland het dance duo The Galaxy, waarmee hij twee ep’s uitbracht. Lubach schrijft ook enkele boeken en treedt op in het theater met de groep ‘Op Sterk Water’.

Luxe woonboerderij in Friesland

Ondanks dat Arjen Lubach een bekende tv-persoonlijkheid is geworden, houdt hij zijn privéleven liever voor zichzelf. Lubach houdt er een bijzonder liefdesleven op na. De grappenmaker beweert op zijn 19e te zijn ontmaagd door FARC-strijdster Tanja Nijmeijer: ,,Ze zou een jaar naar Granada gaan en had even geen huis. Ik bood haar een slaapplek aan en van het een kwam het ander”, vertelde hij in een interview met het AD. Later had hij ook een korte relatie met Janine Abbring, bekend van De Wereld Draait door en Wie is de Mol?: ,,We hebben ooit geprobeerd om een relatie aan te gaan, maar dat was gedoemd om te mislukken. Arjen is niet echt geschikt voor relaties. Was hooguit een knipperlichtrelatie. Maar daarvoor in de plaats is een stabiele en duurzame vriendschap gekomen”, vertelt zij aan Nieuwe Revu.

Arjen Lubach heeft een relatie met Martine de Jong

Hij heeft tegenwoordig een relatie met relatie met Martine de Jong, die artdirector is bij ‘Zondag met Lubach’. En dat terwijl hij eerder nog stelde niet te geloven in een duurzame relatie: ,,Er zijn heel veel tussenvormen. Maar het idee van een monogame, levenslange relatie, daar geloof ik niet in.”

Niet veel mensen weten bijvoorbeeld dat hij een naast zijn appartement in Amsterdam ook een luxe woonboerderij in Friesland heeft gekocht. De villa ligt zo afgelegen dat het alleen via een zandpad te bereiken is. Maar daar kan de bekende presentator in ieder geval wel in alle rust en stilte ongestoord genieten.

Lubach schreef in 2020 het boek Stoorzender. Eerder verschenen van zijn hand al Magnus, IV, Bastaardsuiker en Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers