donderdag, juli 18, 2024

Pepijn Crone, RTL-anchor en vriend van Merel Westrik

Lees ook

Pepijn Crone is een Nederlands journalist en presentator. Hij wordt op 21 oktober 1981 geboren in Tilburg en groeit op in Hilvarenbeek. Vandaag de dag is hij bekend als hoofdpresentator van het RTL Nieuws om 19:30 uur. Ook is hij nog werkzaam als algemeen verslaggever bij RTL Nieuws. Waar is Pepijn Crone bekend van en wat is er bekend over zijn privéleven? Je leest het hier!

Pepijn Crone verruilt NOS voor RTL Nieuws

Crone studeert van 2001 tot 2004 aan de School voor Journalistiek in Tilburg. Tijdens zijn studie loopt hij stage bij het NOS Journaal. Hier blijft hij na zijn studie ook werken als redacteur voor radio en tv. Verder heeft hij ook werkzaamheden verricht bij De Leugen Regeert, een programma van VARA. Vanaf 2006 tot 2012 is Pepijn Crone presentator en verslaggever van het Jeugdjournaal. Deze taak neemt hij op zich omdat een aantal vaste presentatrices tegelijkertijd zwanger waren. Bij dit programma is hij niet alleen presentator-redacteur, maar ook verslaggever. Hij zegt over zijn tijd bij het Jeugdjournaal: ,,Ik keek het programma vroeger zelf ook, het is een eer om er te werken”.

In 2012 komt er een einde aan zijn werkzaamheden bij het Jeugdjournaal. Pepijn Crone gaat  aan de slag bij RTL Nieuws; hier is hij werkzaam als algemeen verslaggever. Daarna wordt hij ook hoofdpresentator van RTL Nieuws. Vandaag de dag is Crone hier nog steeds werkzaam en hier is hij dan ook vooral bekend om.

Pepijn Crone heeft een relatie met Merel Westrik

Een andere reden waarom Pepijn Crone bekender is geworden bij het grote publiek, is vanwege zijn partner. Sinds 2019 heeft Crone een relatie met presentatrice Merel Westrik. Zij hebben elkaar leren kennen op de werkvloer, bij RTL Nieuws. Op de set van RTL Nieuws is de vonk tussen de twee overgeslagen en in november 2019 bevestigden Crone en Westrik hun relatie aan RTL Boulevard. Westrik vertelde destijds hoe verliefd ze was op Pepijn: ,,Ik ben gewoon heel erg verliefd, ik kan niet anders zeggen. Ik wil de hele tijd bij hem zijn. De hele tijd. Het is echt stompzinnig, maar het is zo. Als ik alleen al aan hem denk word ik blij. Door hem denk ik ook: wat er ook gebeurt, alles komt goed. Want ik heb hém. Ik had helemaal niet gedacht dat ik op mijn 40ste weer zó verliefd zou kunnen worden.” Ze ging ook in op haar kinderwens: ,,Ik ben een uitsteller, een late leerling, maar ik kan me niet voorstellen dat het me níét gaat gebeuren. Dat lijkt me heel gek.”

Westrik werkt inmiddels niet meer bij RTL Nieuws, maar is overgestapt naar Net5, waar ze Ladies Night presenteert. Crone heeft een zoon en een dochter uit een eerdere relatie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers