zondag, juni 23, 2024

Wie is Jitse Groen, het brein achter Thuisbezorgd.nl?

Lees ook

Jitse Groen (42) is de oprichter en CEO van Just Eat Takeaway, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl. Hij wordt op 2 juni 1978 geboren in Delft, maar verhuist op jonge leeftijd naar Kolhorn en later naar ‘t Veld. Het vermogen van Jitse Groen groeit ieder jaar: in 2019 werd zijn vermogen geschat op 1,3 miljard euro. Hier lees je alles over Jitse Groen.

Studie en oprichting Just Eat Takeaway

Op de middelbare school in Schagen blinkt Groen niet uit: hij houdt zich naar eigen zeggen meer bezig met zijn vrienden dan met zijn prestaties op school. Na zijn middelbare school gaat Groen bedrijfsinformatietechnologie studeren aan de Universiteit Twente. Ook daar houdt hij zich voornamelijk bezig met feesten, roeien en een beetje studeren. In tegenstelling tot veel andere studenten heeft Groen niet de ambitie om zelf een bedrijf op te richten. Dit verandert wanneer hij drie collega-studenten met hun bedrijf in het NOS-journaal ziet.

Op 21-jarige leeftijd, in 2001, richt Groen Thuisbezorgd.nl op. Hij komt op het idee op een familiefeest, waar hij eten wil laten bezorgen. Hij komt erachter dat dit alleen door pizzeria’s wordt gedaan. Het bedrijf loopt in het begin wat stroef en Groen wil er na een paar jaar zelfs de stekker uit trekken. Omdat in deze periode steeds meer mensen internet hebben, wordt Thuisbezorgd.nl steeds beter gevonden. Het bedrijf maakt in 10 jaar tijd een gigantische groei door: het is de grootste maaltijdbezorgdienst in Nederland. Het bedrijf koopt concurrenten op in verschillende landen en wordt hier ook marktleider.

Het privéleven van Jitse Groen

Er is niet veel bekend over het privéleven van Groen. In 2017 was Groen de rijkste selfmade miljonair onder de 40 jaar. In 2018 werd zijn vermogen voor het eerst geschat op een miljard. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn volwassen leven in Enschede gewoond, maar woont inmiddels in een grote woning in Noordwijk, een voormalig strandhotel. Deze woning heeft negen slaapkamers, vijf badkamers, een binnenzwembad, maar ook een thuisbioscoop en een sauna. De kosten voor de woning? Meer dan 10 miljoen euro. Verder is er weinig bekend over het privéleven, het liefdesleven of relaties van Jitse Groen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers