donderdag, juni 13, 2024

Arnold Bruggink: voetbalanalist, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Arnold Bruggink had een mooie carrière als voetballer, maar in plaats van na zijn loopbaan trainer te worden, besloot de Tukker te gaan analyseren op televisie. Bruggink heeft een relatie met Inge.

Begin voetbalcarrière

Arnold Jan Bruggink is geboren op 24 juli 1977 in het Gelderse Almelo. Tijdens zijn jeugd voetbalde Bruggink bij RKVV STEVO in Geesteren in Overijssel. Hierna hij werd gescout door FC Twente, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In 1993 maakte Bruggink zijn debuut voor de club. Na vier seizoen verliet Bruggink FC Twente om te voetballen voor PSV in Eindhoven. Bij PSV werd hij verkozen tot talent van het jaar, werd hij driemaal landskampioen en won hij viermaal de Johan Cruijff Schaal. Na zes seizoenen bij PSV te hebben gevoetbald verliet hij de club om te gaan voetballen in het buitenland.

De grens over

In 2003 besloot hij om te voetballen voor Real Mallorca die op dat moment in de Primera División speelde, de hoogste divisie van Spanje. Een jaar later in 2004 verliet hij Mallorca om weer terug te keren naar Nederland, dit maal voor SC Heerenveen. Na twee seizoenen gevoetbald te hebben voor Heerenveen ging Bruggink weer de grens over. Dit maal ging hij naar Duitsland, naar Hannover 96. Op dat moment speelde Hannover in de hoogste divisie van de Bundesliga. Hier werd hij zelfs aanvoerder van het elftal. Na vier seizoenen, in 2010, verliep zijn contract en besloot Bruggink terug te keren naar Nederland om weer te voetballen voor FC Twente. 

Na het professionele voetbal

In het seizoen bij FC Twente kwam Bruggink maar zes keer in actie van de totaal 34 wedstrijden. Wel wist hij met de club de KNVB Beker te winnen. Na het seizoen in 2011 besloot Bruggink te stoppen als professioneel voetballer. Tegenwoordig is Bruggink te zien als analist bij ESPN. Ook schrijft hij regelmatig een column voor het blad Voetbal International. Arnold is sinds 2009 getrouwd met Inge Bruggink en samen hebben ze drie kinderen genaamd Tijn, Pim en Evi. Inge heeft samen met drie vriendinnen een damesmodezaak geopend genaamd Fier. Daarnaast heeft ze ook een productiebedrijf genaamd Bruggink&Bruggink samen met Hilde Bruggink. Samen organiseren ze verschillende clinics, televisieproducties, congressen en workshops.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers