donderdag, juni 13, 2024

Kenneth Perez: stijlvol voetbalanalist, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Kenneth Perez had een mooie voetbalcarrière en ook nadat hij zijn kicksen aan de wilgen hing, bleef de Deen actief in de voetbalwereld, zij het als analist voor ESPN.

Start carrière

Kenneth Pérez Dahl Jensen is geboren op 29 augustus 1974 in Kopenhagen, Denemarken. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière in 1995 bij FC Kopenhagen in zijn geboorte stad. Hier heeft hij twee seizoenen gevoetbald. Na twee seizoen werd Pérez opgemerkt door de Nederlandse voetbalclubs en werd hij benaderd door MVV Maastricht die op dat moment in de Eredivisie voetbalde. Drie seizoenen later verliet Pérez Maastricht om te voetballen in Alkmaar voor AZ, waar hij een contract tekende voor vijf jaar. Bij AZ werd hij bekroond tot topscorer in het seizoen van 2004 en 2005. Ook wist hij in dat zelfde seizoen de halve finale te bereiken in de EUFA Cup.

Loopbaan

In 2006 verliet Pérez AZ om te spelen voor Ajax. Alleen kwam er na één seizoen alweer een einde aan en ging hij spelen voor PSV in Eindhoven. Ook daar mocht hij na één seizoen weer vertrekken waarna hij opnieuw ging voetballen voor Ajax. In 2008, wederom na maar één seizoen gespeeld te hebben, verliet hij Ajax voor FC Twente. Hier kreeg hij een twee jarig contract aangeboden. In het tweede seizoen werd hij samen met FC Twente landskampioen. In 2010 besloot hij te stoppen met professioneel voetbal. Hierna heeft hij andere sporten gespeeld zoals golf en footgolf. Ook heeft hij nog gespeeld voor verschillende amateurclubs, zoals AFC en BVV’31.

Na de voetbal

Van 2011 tot 2014 is Pérez nog actief geweest als jeugdtrainer bij Ajax. Daarnaast werkte hij als analyticus voor verschillende sportprogramma’s, waaronder FOX Sports Eredivisie en International. Ook is hij te zien bij Studio Voetbal en Natafelen met Kees. Pérez wordt door sommigen ook wel de beste voetbalanalyticus van Nederland genoemd. Zo zei Helene Hendriks in het verleden: ,,Ik mag Kenneth Perez niet, maar hij is wel de beste analist.” Pérez staat als analyticus bekend om zijn directheid en eerlijkheid, wat hij zelf als scherp en kritisch benoemt. Daarnaast is hij doorgaans goed gekleed. Daarover zei hij eens: ,,Nederlandse mannen besteden te weinig aandacht aan hun kleding, vind ik. Ze zijn erg makkelijk verder is er veel kopieergedrag, zeker onder de jongeren.”

Privéleven

Kenneth Perez is getrouwd met de Deense Britt, waar hij al lange tijd mee samen is. Over Britt Perez is weinig bekend, mede omdat ze voor zover bekend niet actief is op sociale media en ook de spotlights zelden tot nooit opzoekt. Samen heeft het stel twee zoons. Kenneth en Britt woonden jarenlang in een prachtige villa in Blaricum, die ze tot tweemaal toe probeerden te verkopen voor bijna 3 miljoen euro. Ze kochten het royale verblijf met zwembad ooit als speler van Ajax voor 1,75 miljoen. Een terugkeer naar Denemarken is voor Kenneth Perez, Britt en hun kinderen niet aan de orde: ,,Als ik hen voor zou stellen in Denemarken te gaan wonen, zeggen ze: wat denk je zelf?”, stelde Perez in een interview met het Parool.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers