donderdag, mei 23, 2024

Floortje Dessing: de inspiratie van haar reislust, haar liefdesleven en haar carrière

Lees ook

Floortje Dessing in een Nederlandse presentatrice, schrijfster en programmamaakster. Floortje werd geboren op 31 augustus 1970 in Heemstede en woont momenteel in Amsterdam. Floortje is bekend van de programma’s Yorin Travel, 3 op Reis, Floortje naar het einde van de wereld en Floortje blijft hier. Haar allereerst bekendheid verkreeg ze echter toen ze in 1993 begon bij Shockradio als redacteur en presentator.

De carrière van Floortje Dessing


In 1993 begon Dessing haar carrière dus bij het Veronica-programma Shockradio. Haar radiocarrière ging verder bij Kink FM, Hitradio Veronica en het programma RinkeldeKinkel van Jeroen van Inkel. Haar televisiecarrière startte in 1995 met het presenteren van verschillende programma’s voor Veronica, zoals Young Americans, Reisgids en TreXx. Van 1997 en 2007 presenteerde ze programma’s als Arrivals, Yorin Travel en RTL Travel, welke ze grotendeels zelf produceerde met haar eigen productiemaatschappij. Floortje maakte een overstap naar de omroep LLiNK in 2017 en presenteerde daar onder andere het reisprogramma 3 op Reis. Floortje presenteerde het programma 3 op Reis tot en met augustus 2014.

In 2014 startte Floortje met het presenteren van een programma waarbij ze mensen bezoekt op afgelegen plekken verspreid over de wereld, het programma heet Floortje naar het einde van de wereld. Voor BNN presenteerde ze in 2015 het programma De Zeven Zeeën. In 2016 reisde ze af naar Syrië voor het maken van de documentaire Floortje terug naar Syrië. Naast al het presenteren en reizen heeft Floortje ook boeken geschreven. In 2004 kwam haar eerste boek uit genaamd 100 wereldplekken die je gezien moet hebben. In 2007 bracht ze het boek 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben uit. Drie jaar later volgde het boek 365 dagen onderweg. In 2021 verschijnt 50 inzichten na 25 jaar reizen.


Het privéleven van Floortje Dessing

Floortje Dessing heeft twee zussen en een broer. Het reizen met het vliegtuig zit in de familie, haar broer is namelijk luchtverkeersleider en een van haar zussen is stewardess. Tot 2016 had Dessing drie jaar lang een relatie met haar vaste cameraman Tjitte Jan Nieuwkoop. Floortje houdt haar liefdesleven het liefste privé. Ze hecht veel waarde aan goede vriendschappen. Ze woont boven een goede vriend waar ze graag af en toe komt binnenvallen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers