donderdag, mei 23, 2024

Diederik Gommers, de arts die Nederland wist te verbinden in crisistijd

Lees ook

Diederik Gommers is een Nederlandse arts. Zijn medisch specialisme is intensieve zorg. Hij is momenteel werkzaam als intensivist bij het Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast is Diederik ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Diederik werd in 1964 geboren in Gorinchem. Hij is bekend geworden door zijn rol in de coronacrisis in Nederland.

Academisch arts en intensivist

Na het behalen van zijn vwo-diploma ging Gommers geneeskunde studeren aan de Rijksuniversiteit in Gent. Vervolgens vervolgde hij zijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1989 behaalt hij zijn doctoraalexamen richting anesthesiologie. In 1994 sloot hij zijn studie af met zijn artsexamen. Aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam werkt hij opgeleid tot intensivist. Vervolgens promoveerde hij in 1998. In 2014 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Verder is Gommers coauteur van een praktische handleiding voor beademing. Deze handleiding is bedoeld voor zorgprofessionals. Ook is hij uitvinder van een narcose toedienings- en beademingssysteem.


De rol van Diederik Gommers tijdens de corona-crisis

Diederik nam als specialist deel aan het Outbreak Management Team (OMT). Dit was een team specialisten dat het kabinet- Rutte adviseerde tijdens de coronacrisis in Nederland over maatregelen die de volksgezondheid zou moeten verbeteren en het aantal besmettingen zo ver mogelijk terug zou moeten dringen. Gommers vervulde een belangrijke rol tijdens de coronacrisis, omdat hij de Tweede Kamer adviseert over de stand van zaken bij de intensieve zorg waar hij zelf aan het werk is. Hij werd snel een bekende persoonlijkheid door zijn vele interviews in de pers en televisieprogramma´s waar hij zijn kennis deelde over zijn IC in Rotterdam met corona patiënten. Met name zijn begrijpelijke en menselijke manier van uitleggen bezorgde hem grote populariteit binnen de samenleving.

Te gast met Famke Louise bij Jinek

Diederik Gommers werd nog nadrukkelijker een bekend gezicht na zijn optreden in Jinek, de talkshow met Famke Louise. De influencer kwam moeilijk uit haar woorden om haar #ikdoenietmeermee verhaal te verdedigen in Jinek. Vervolgens nodigde Diederik haar uit voor een verder gesprek in zijn ziekenhuis. Samen willen ze de corona-voorlichting voor jongeren verbeteren lieten ze weten via een gezamenlijke foto op Instagram.

Familie, Feyenoord, hockeyen en een zorgboerderij

Diederik heeft samen met zijn vrouw Johanna drie kinderen en ze wonen in Wijngaarden. Ook is Diederik een fanatieke hockeyer het team van HC Souburgh. Diederik en zijn vrouw kochten in 2004 samen met zijn zwager Gert Jan en schoonzus Korstiana twee huizen naast elkaar in Wijngaarden. Op dit gezamenlijke terrein hebben ze ook een zorgboerderij, waar ze hun vrije tijd graag besteden. Daarnaast is Gommers hartstochtelijk Feyenoord-supporter.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers