zondag, juni 23, 2024

Gert van ’t Hof: Studio Sport-presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Gert van ’t Hof is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van Studio Sport. De sportliefhebber woont in Willemstad met zijn vrouw Jamaine en kinderen.

Opleiding en start carrière

Gert van ’t Hof is geboren in 1974 in Piershil, vlak onder Rotterdam in Zuid-Holland. Toen Van ’t Hof 17 jaar oud was ging hij studeren in Utrecht aan de School voor Journalistiek. Hij heeft zijn studie uiteindelijke cum laude afgerond. Tijdens zijn studie liep hij stage bij het Brabants Nieuws waar hij na zijn studie ook nog heeft gewerkt als stadsredacteur Bergen op Zoom. Daarnaast werkte hij in de weekenden bij Radio Rijnmond op de sportredactie. Bij Radio Rijnmond heeft hij onder andere sportprogramma’s gepresenteerd. Later heeft Van ’t Hof nog op de nieuws redactie gewerkt.

Televisie

Niet veel later was hij ook te zien op de televisie bij TV Rijnmond als presentator en programmamaker. Zo deed hij verslag van onder meer de marathon van Rotterdam, het ABN Amro World Tennis Tournament en verschillende wedstrijden van Feyenoord.  In 2005 stopte van ’t Hof bij RTV Rijnmond om zo zijn eigen productiebedrijf te beginnen genaamd Voor de Buis. Met zijn eigen bedrijf produceren hij elf jaar lang verschillende programma’s voor de lokale omroepen. In augustus 2013 begon Van ’t Hof bij de Nederlandse Omroep als presentator van Studio Sport en Langs de Lijn. Ook was hij te zien tijdens de Olympische Zomerspelen in 2016 in Rio de Janeiro en te horen bij Radio Tour de France in 2017.

Het privéleven van Van ’t Hof

Van ’t Hof woont al jaren in Willemstad samen met zijn partner Jamaine van der Vegt en kinderen. Zijn vrouw Jamaine is ook actief in de journalistiek namelijk bij RTV Rijnmond en andere programma’s.

De reistijd van tweeënhalf uur naar Hilversum is voor hem nooit een probleem geweest. Naast het verslaggeven van alle voetbal- en sportevenement mag Van ’t Hof zelf ook graag voetballen. Dit doet hij bij VV de Kogelvangers waar zijn zoon ook voetbalt. Ook houdt Van ’t Hof zich erg bezig met de lokale politiek zo is hij betrokken bij het wel of niet openen van een Brede school in Willemstad of een uitbreiding van de huidige school. Ook hielden de mogelijke sluiting van het zwembad en niet hebben van kunstgrasvelden bij VV de Kogelvangers hem bezig.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers