donderdag, juni 13, 2024

Guido Spek: veelzijdig artiest, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Guido Spek is de afgelopen jaren steeds bekender geworden bij het grote publiek. De veelzijdige acteur en zanger speelde onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden, was te zien in The Masked Singer en speelde in meerdere musicals. Spek heeft een relatie met vriendin Suze Meijer.

Jeugd

Op 14 februari 1990 werd in Rotterdam de Nederlandse acteur Guido Spek geboren. Spek werd bekend met de rol van Sjoerd Bouwhuis in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Spek begon al op jonge leeftijd met acteren. Toen hij zes was volgde hij al acteerlessen aan de Jeugdtheaterschool Rotterdam. Na zijn middelbare school te hebben afgerond ging Spek aan de Muziek- en Theateracademie studeren, aan het Conservatorium van Rotterdam. Spek speelde een gastrol in verschillende televisieseries. Zijn grote doorbraak maakte hij echter met zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Wanneer Spek deze rol krijgt studeert hij nog, maar onderbreekt voor deze hoofdrol zijn studie.

Carrière

Zijn doorbraak leidde tot vele nieuwe rollen. Zo had Spek een hoofdrol in de musical Hartsvrienden in 2015. In deze musical kruipt hij in de rol van het karakter Mickey. In 2017 schitterde Spek in de musical Into the Woods als Jack. Twee jaar later speelde hij in A Little Night Music. Tussen 2012 en 2017 heeft Spek meegewerkt aan verschillende films en series als stemacteur. Dit waren onder andere Ultimate Spider-Man en Lego Marvel Super Heroes: Maximum Overload Spider-Man/Peter Parker. In 2019 was Spek weer op televisie te zien, in het programma The Masked Singer. Spek was tijdens dit zangprogramma vermomd als leeuw en behaalde een vierde plaats in de finale.

Privé

Spek heeft een langdurige relatie gehad met Desi van Doeveren. Zij leerden elkaar kennen op het conservatorium. Van Doeveren is actrice en zangeres. In 2014 gingen de twee uit elkaar. Na een lange tijd single te zijn geweest kreeg Spek een nieuwe vriendin. Zijn nieuwe liefde heet Suze Meijer, een juriste uit Amsterdam. Het stel werd voor het eerst gespot tijdens de musicalpremière van Evita. Destijds noemde hij Meijer nog ‘gewoon een vriendin’, pas later bevestigde Guido Spek dat ze een relatie hadden. Spek heeft nog de droom om ooit vader te worden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers