zondag, april 21, 2024

Ruud Smulders: cabaretier van De Vooravond, zijn achtergrond en zijn privéleven

Lees ook

Ruud Smulders is bij het grote publiek vooral bekend als de huiscabaretier van De Vooravond. Hij verzorgde ook satirische rubrieken bij veel andere programma’s. Smulders woont in Utrecht en doet mysterieus over zijn privéleven en relatiestatus.

Ruud Smulders begon in Amsterdam aan de Academie voor Theater en Dans waar hij Mime studeerde. Na zijn studie in Amsterdam zette hij zijn studentenleven voort in de stad Utrecht waar hij aan de Toneelschool Utrecht ging studeren. Na zijn studie besloot Smulders in de stad Utrecht te blijven wonen. Ruud Smulders is solo begonnen als cabaretier bij onder anderen het Comedyhuis, Radio 538 en SLAM FM in het begin van 2009. Een jaar later, in 2010, begon hij met vier anderen de cabaret groep Debjet (beter bekend als De Blonde Jongens en Tim) waarmee hij zeven jaar lang door Europa heen toerde.

Radio en televisie

Daarnaast is Ruud Smulders ook twee jaar columnist geweest bij Radio 538 waar hij wekelijks te horen was in De Show Zonder Naam met zijn column De Minuut van Ruud. Hierin keek Ruud kritisch naar het nieuws, maakte hij reclames belachelijk en zong hij liedjes. Halverwege 2015 was Ruud Smulders onderdeel van de Alpacas, een opvolger van het bekende programma de Lama’s, onderdeel van BNN. Dit programma heeft twee seizoenen gedraaid. Daarnaast speelde hij als acteur in het bekende programma Hufterproof. Dit was tevens onderdeel van NPO alleen ditmaal van de EO en WNL. In dit programma werd gekeken hoe de mensen op straat reageren op asociaal gedrag uitgevoerd door de acteurs. Hufterproof was ook voor twee seizoen op de televisie.

Recente werk

In de zomer van 2016 heeft Ruud Smulders nog meegewerkt aan Twee Aan Zee. Dit is een humoristisch nieuwsprogramma met onder meer interviews, livemuziek en cabaret. Dat de combinatie radiocolumns en Ruud Smulders goed samen gaan bleek ook wel in 2019 bij radio 3FM. Hier was hij een jaar lang wekelijks te horen bij Skaj is the Limit met Kaj van der Ree. Tegenwoordig is hij huiscomedian van de Vooravond, een dagelijks terugkerende talkshow van BNNVARA. daarnaast is hij ook werkzaam als redacteur van het programma Dit Was het Nieuws van AVROTROS.

Smulders woont in Utrecht. Of hij een vriendin heeft is niet bekend. De cabaretier maakte zelfs een vlog over het feit dat de zoekvraag Ruud Smulders vriendin één van de meest gezochte termen is. Zijn antwoord: ‘Mijn privé is mijn privé.’ Ook op zijn Instagram geeft hij nauwelijks een kijkje in zijn liefdesleven. Zodoende blijft de vraag of Ruud Smulders een relatie of een vriendin heeft onbeantwoord.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers