donderdag, juni 13, 2024

Malou Petter: presentatrice NOS Journaal, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Malou Petter is één van de presentatoren en verslaggevers van het NOS Journaal. De presentatrice werkte eerder bij RTV Utrecht en heeft een relatie met Menno Horst, met wie ze nog steeds in Utrecht woont.

Studie en start carrière

In het Zuid-Hollandse Woubrugge werd op 2 juli 1990 Marlou Petter geboren. Momenteel woont Petter samen met haar man Menno Horst in Utrecht. Dit is de stad waar ze tevens haar carrière begon met de studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Haar eerste baan in de journalistiek was in de vorm van een stage bij de radiozender RTV Utrecht als radioverslaggever van de nieuwsredactie. Tevens was ze producer van het radioprogramma Utrecht is wakker. Tijdens de laatste stage van haar studie ging Petter aan de slag bij het NOS Jeugdjournaal, de eerste vijf jaar als bureauredacteur en sinds 2016 als verslaggeefster. Ze maakte vele verhalen in het binnen- en buitenland.

Liveverslag

Haar debuut bij het Jeugdjournaal was met een liveverslag in april 2017 over de Koningspelen, een jaarlijkse sportdag speciaal voor kinderen van de basisschool. In september van 2017 vloog Petter naar Sint Maarten om daar een liveverslag te doen van de schade die orkaan Irma had aangericht. Niet veel later, in februari 2018, vloog ze naar Zuid-Korea waar ze eveneens een liveverslag gaf. Dit liveverslag was van de Olympische Winterspelen. Andere items waarvan Petter verslag van heeft gedaan waren de aardbeving en tsunami in Sulawesi Indonesië in 2018, de vluchtelingenkampen in Lesbos in 2019 en het WK Voetbal in Frankrijk in 2019.

Recente werkzaamheden en hobby’s

Drie jaar later, in juli 2020, maakte Petter de overstap van het Jeugdjournaal naar het ‘echte’ NOS Journaal. Hier kreeg ze na een detachering een vast verblijf bij het NOS Journaal. Tijdens de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten heeft Petter samen met Rob Trip Amerika Kiest gepresenteerd. In dit programma werd live verslag gedaan van de verkiezingen tussen Donald Trump en Joe Biden, welke uiteindelijk werd gewonnen door Biden. Naast haar werk als presentratice mag Petter ook graag reizen met een voorkeur voor Zuid-Amerika of Azië. Daarnaast is Petter ook sportief een heeft ze aan verschillende sporten gedaan zoals turnen, gymnastiek en schaatsen. Later heeft ze ook nog aan tennis en hockey gedaan. Malou Petter heeft een relatie met Menno Horst. Het is niet helemaal duidelijk waar en wanneer ze haar vriend leerde kennen, maar feit is wel dat het koppel in 2019 hun liefde bekroonde met een romantisch huwelijk.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers