donderdag, juni 13, 2024

Don de Jong: succesvol YouTuber, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Don de Jong is een Nederlandse YouTuber. Hij werd geboren in 1999. Hij post iedere dag een nieuwe vlog over zijn dagelijkse leven om 17:00 op zijn Youtube-kanaal genaamd Don.

De vlogs bevatten de nodig dosis humor en zijn familie en vrienden spelen een grote rol in de video’s. Don had een tijdje een relatie met mede-YouTuber Bente Borst. Het stel ging in 2020 uit elkaar.

Besluit om dagelijks te gaan vloggen

Don maakte al op een jonge leeftijd kennis met YouTube. Zo was hij regelmatig te zien in de vlogs van Nederlandse YouTuber Enzo Knol en UberQuin. In november 2018 besloot Don voor het eerst de camera op te pakken en zelf te gaan vloggen. Hij maakte video’s met Q&A’s, game video’s, pranks en hij deed samen met vrienden verschillende experimenten. In de zomer van 2019 liet hij aan zijn volgers weten dat het onregelmatige posten van vlogs hem niet lekker zat. Hij besloot op dat moment dagelijks te gaan vloggen.

Bijna één miljoen abonnees

Het dagelijks posten van vlogs bleek een erg goede beslissing voor Don de Jong te zijn geweest. Inmiddels heeft hij al ruim 900.000 abonnees op zijn YouTubekanaal en is hij goed op weg om snel de 1 miljoen te halen. Ook zijn Instagram account heeft al ruim een half miljoen volgers. Daarnaast heeft Don ook een eigen website, waar hij merchandise verkoopt aan zijn trouwe fans. Je kunt hier hoodies en t-shirts kopen.

Aankoop Lamborghini op 21-jarige leeftijd

De jonge YouTuber is erg succesvol, dat kun je wel zien aan zijn vlogs en posts. Zo maakte hij in 2020 bekend dat hij een Lamborghini had gekocht. Don heeft vanaf een jonge leeftijd al een liefde voor auto’s, dus deze aankoop was een grote mijlpaal voor hem. Verder is Don is grote fan van de McDonald’s, zo heeft hij in zijn kamer een ‘Mac counter’, waarin hij bijhoudt hoeveel burgers hij al op heeft.

Pacemaker

In 2008 belandde Don de Jong in het ziekenhuis met een gebroken arm. Bij toeval ontdekte de artsen dat hij een hartritmestoornis had. In 2015 postte Don een video waarin hij zijn abonnees vertelt dat hij een pacemaker heeft.

Don de Jong is vrijgezel

Don de Jong had tot augustus 2020 een relatie met Bente Borst. Het koppel was drie jaar samen. Via hun YouTube- en Instagram-accounts maakten ze hun relatiebreuk kenbaar en vertelden ze waarom hun liefde eindigde, maar ook dat ze op een goede manier uit elkaar zijn gegaan. Of Don inmiddels een nieuwe vriendin heeft, is niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers