woensdag, juli 24, 2024

Henry Schut: sportpresentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Henry Schut is vooral bekend als presentator van Studio Sport. Schut is daarnaast te horen op de radio, voornamelijk met sportprogramma’s en is zelf ook behoorlijk sportief.

Henry Schut is geboren op 1 april 1976 in het Gelderse Scherpenzeel. Hij heeft zijn middelbare school afgerond op VWO niveau aan het Johannes Fontanus College in Barneveld. Vervolgens is Schut journalistiek gaan studeren in Zwolle aan het Windesheim College. Na zijn studie ging Schut aan het werk bij de Nederlandse Omroep waar hij is begonnen als beeldredacteur en als voice-over medewerker bij Studio Sport. Vanaf 2005 was hij ook te zien bij Studio Sport als presentator van het Sportjournaal en Langs de Lijn. In 2010 was Schut te zien bij het WK voetbal journaal waarbij hij verslag deed van de wedstrijden en het Nederlandse Elftal volgden.

Loopbaan

Vanaf het jaar 2013 was Schut ook te horen op de radio. Hij presenteerde het radio programma Langs de Lijn voor Radio1. Hier deed hij verslag van alle sportevenement. In het jaar 2014 en 2018 was Schut ook te zien bij Studio Sportwinter. Hier presenteerde hij samen met Erben Wennemars de Olympische Winterspelen. Tevens presenteerde hij 2014 het Wereld Kampioenschap voetbal dat gehouden werd in Brazilië. Twee jaar later was hij te zien bij Studio France waar het hij verslag deed van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap. In 2016 was hij wederom te zien op de televisie toen hij verslag deed van de Olympische Zomerspelen samen met Edith Bosch.

Privé

Sinds zijn studietijd heeft Schut al een relatie met zijn vriendin Merel. Hij zei hij op dat moment al tegen zijn ouders “Ik heb de moeder van mijn kinderen ontmoet”. Samen hebben ze inmiddels ook al drie kinderen. In 2014 won Schut zelfs de prijs voor Papa van het Jaar die jaarlijks wordt uitgegeven door de Kruidvat.  Samen met zijn collega’s van Langs de Lijn heeft hij in 2020 een speciale CD en LP box samengesteld met de beste muziek en spannendste radio fragmenten van de jaren 60 tot nu van Langs de Lijn.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers