donderdag, juli 18, 2024

Paul de Leeuw: presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Paul Henri de Leeuw is geboren in Rotterdam, Zuid-Holland op 26 maart 1962. De Leeuw is bekend als presentator, maar had ook succes als zanger en met komische typetjes.

Na dat hij op de middelbare school de havo had afgerond ging hij de lerarenopleiding volgen in Delft. In 1983 heeft hij deelgenomen aan Cameretten, het grootste cabaret festival van Nederland waar hij de persoonlijkheidsprijs heeft gewonnen. In het jaar dat volgde heeft hij zelf het festival gepresenteerd. In 1986 was De Leeuw voor het eerst te horen op de Radio met zijn radioprogramma Lieve Paul dat te horen was op Radio3 op zondagochtend van vier tot zes uur. Hierin werkte hij aan relatieproblemen van luisteraars samen met Paul van der Lugt. Later kreeg De Leeuw zijn eigen radio programma genaamd De Leeuw wordt wakker dat iedere ochtend te horen was van zeven tot negen uur.

Televisie

In 1985 was De Leeuw voor het eerst te zien op de televisie bij de NCRV bij het televisieprogramma Snelbinder. Vijf jaar later kreeg hij zijn eigen televisie programma bij de VARA genaamd De schreeuw van De Leeuw. In de eerste jaren kreeg hij veel commentaar over zijn programma, zo werd het ook wel ‘afzeiktelevisie’ genoemd. In 1997 kreeg hij ook een eigen avondprogramma genaamd Laat de Leeuw dat twee jaar lang te zien was bij de VARA. Voor de VARA maakte hij nog vele andere programma’s zoals Het feest van Sinterklaas, Ouwe Jongens en Huis van Oranje.

Muziek en typetjes

Paul de Leeuw kan naast presenteren ook behoorlijk zingen. Bekend zijn nummers als Mr Blue met René Klijn, maar ook Ik heb je lief, Vlieg met me mee, Blijf bij mij en Droomland. Succesvol was De Leeuw in het verleden ook met sketches en typetjes, waarvan de meest bekende wel Bob en Annie de Rooij waren.

Privéleven

Van 2001 tot 2003 werkte De Leeuw voor de NCRV alleen de samenwerken verliep niet geheel vlekkeloos, waardoor ze besloten het contract vroegtijdig te beëindigen. Vanaf 2003 werkte De Leeuw daarom weer voor de VARA. Na 28 jaar lang voor de VARA gewerkt te hebben besloot De Leeuw voor zichzelf te beginnen. Sinds 2000 is De Leeuw getrouwd met Event Planner en eigenaar van &friends.events Stephan Nugter. Samen hebben ze twee kinderen geadopteerd uit de Verenigde Staten. Hun zoons heten Kas en Toby de Leeuw.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers