donderdag, mei 23, 2024

Henry van Loon: zijn satirische optredens, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Henry van Loon is stand-upcomedian, cabaretier en acteur. Hij is geboren in 1982 en groeide op in het Brabantse Oirschot. Van Loon begon zijn tv-loopbaan in de Pietje Bell serie op 21-jarige leeftijd, met een bijrol in De Jacht op de Tsarenkroon. Pas vijftien jaar later kreeg hij zijn eerste vaste rol op tv, als conciërge Volkert in de in 2018 en 2019 zo populaire serie De Luizenmoeder. Hiermee kwam de bekendheid van de acteur op landelijk niveau.

Met de zijn cabaretvoorstelling Onze Henry, in 2018, voegt de acteur ontroering toe aan humor. NRC Handelsblad noemt het zijn ‘meest evenwichtige programma tot nu toe’ en geeft de cabaretvoorstelling vier sterren. De voorstelling heeft als thema het overlijden van zijn moeder.

Meer over Henry van Loon

Henry van Loon trad als cabaretier voor het eerst op in 2004. In het programma Kopspijkers deed hij een imitatie van Hans Teeuwen. Daarna volgde een divers aantal tv-programma’s, waaraan Van Loon meewerkte, voor zowel VARA, BNN, als VPRO. Hieronder waren Koppensnellers, Draadstaal, Comedy Live, Van Zon op Zaterdag en Vrijdag op Maandag. De programma’s behandelen actuele onderwerpen op satirische wijze. In 2009 trad Van Loon op als cabaretier in de Henry van Loon Entertainment Show, een soort minicircus met satirische items. Hierbij verscheen hij ook als Timbalo, de ballonnenkoning.

In 2011 en de twee daaropvolgende jaren vulde hij de theaterzalen met respectievelijk De Henry van Loon Entertainment Show en Electropis.  In 2013 kreeg Van Loon een hoofdrol in de romantische komedie Bro’s before Ho’s, van Steffen Haars en Flip van der Kuil. December 2019 is Van Loon vaste gast bij Diederik Ebbinge, in de satirische talkshow Promenade. Verder is hij ook als acteur bekend van gastrollen in televisieseries Shouf Shouf!, Crimi Clowns en Van God Los.

Het privéleven van Henry van Loon

Hendry van Loon heeft sinds 2018 een relatie met actrice Jelka van Houten, met wie hij in 2020 een dochter kreeg. Vanaf 2011 had hij een relatie met actrice en presentatrice Jennifer Hoffman, met wie hij in de Luizenmoeder verscheen. Hun relatie duurde zes jaar.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers