donderdag, juni 13, 2024

Rens Kroes: zus van Doutzen Kroes, haar foodblogs en boeken en haar privéleven

Lees ook

Rens Kroes is een Nederlandse schrijfster, foodblogger en columniste. Ze werd in Giekerk in 1987 geboren. Rens Kroes is de jongere zus van topmodel Doutzen Kroes. Ze groeide op op het Friese platteland. Haar voorkeur voor gezonde voeding begon al op een jonge leeftijd. Haar grootouders hadden namelijk een biologische boerderij en haar moeder is een voedingsdeskundige.

Starten met bloggen

Rens deed de middelbare school deels in New York. Na haar diploma behaald te hebben, ging ze sociaal pedagogische hulpverlening studeren. In 2012 kreeg ze een baan bij een obesitaskliniek. Hier werd haar belangstelling voor gezonde voeding weer gewekt. Vervolgens startte ze haar eigen blog met diverse adviezen en gezonde recepten. Haar blog kreeg meteen veel belangstelling. Deze populariteit was ook deels te danken aan haar beroemde zus Doutzen. Naast haar blog schreef Rens ook als columnist voor het tijdschrift Glamour. Verder was ze ook op tv te zien, als deskundige in RTL Boulevard. Rens deed in 2019 mee aan het SBS6-programma It Takes 2, helaas viel ze als eerste af.

Bestseller boeken

In 2014 verscheen haar eerste boek, genaamd Powerfood. Het werd meteen een bestseller. Het werd vertaald in het Engels en verscheen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië. Daarna bracht ze nog drie boeken uit, genaamd Powerfood van Friesland naar New York, On the Go en Powerfood – The Party Edition.

Kritiek

Rens heeft aardig wat kritiek over zich heen gekregen tijdens haar carrière als foodblogger. Zo kreeg ze kritiek van het NRC en professor Koen Venema die haar uitspraken over voedsel en diëten tegenspraken.

Gelukkig in New York

Rens is al jaren gelukkig met vriend Sid, die ze goed verborgen buiten de schijnwerpers houdt. De twee wonen sinds 2017 samen in New York. Ze maakt in 2020 bekend met een prachtige foto op Instagram dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Hoe en wanneer hun relatie is begonnen, is niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers