donderdag, mei 23, 2024

Jan Smit stapt uit selectiecommissie Songfestival, terwijl Hila Noorzai achter haar keuze blijft staan

Lees ook

Dion Cooper en Mia Nicolai, die door de selectiecommissie zijn gekozen als Nederlandse songfestivalinzending, hebben nog steeds de steun van commissielid en radio-dj Hila Noorzai. Ondanks kritiek op hun optredens op sociale media en televisie gelooft Noorzai in de artiesten en hun capaciteiten. In het programma Dit Was Het Nieuws verklaarde Noorzai dat de commissie achter hun beslissing moet staan en Cooper en Nicolai moet blijven steunen.

De selectiecommissie bestaat verder uit AVROTROS-directeur Eric van Stade, commentator Cornald Maas, radio-dj’s Sander Lantinga en Carolien Borgers, en het onlangs vertrokken lid Jan Smit.

Ze kunnen zingen…

“Ik zou het heel makkelijk vinden om als selectiecommissie nu dingen te gaan afbranden. We hebben voor dit nummer gekozen, we hebben voor de twee artiesten gekozen en ik vind nog steeds dat je daar achter moet staan. En dat doe ik ook”, aldus Noorzai. “Ik weet wat ze kunnen, ze kunnen zingen.”

Jan Smit, die ook lid was van de selectiecommissie, denkt daar anders over. Hij heeft ervoor gekozen terug te treden. AVROTROS beweerde aanvankelijk dat het besluit om Mia Nicolai en Dion Cooper naar het Eurovisie Songfestival te sturen unaniem was, maar inmiddels is gebleken dat Jan Smit het daar niet mee eens was. Omdat hij tegen liegen is, heeft Smit besloten zich terug te trekken uit de commissie.

Vorig najaar, toen de selectiecommissie van het Songfestival besliste wie Nederland zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Liverpool, was Jan Smit het enige lid dat zich verzette tegen de selectie van Mia en Dion. Maar sinds het besluit om het duo af te vaardigen is genomen, vindt Smit dat hij niet meer in de commissie thuishoort, en dus heeft hij besloten om af te haken. Een woordvoerder van AVROTROS heeft dit aan het AD bevestigd.

Slechte start voor AVRO/TROS

Ondertussen zijn er ernstige zorgen over het vermogen van Mia en Dion om goed te presteren in Liverpool. Ze hebben al twee keer uit de toon gezongen, en het lijkt erop dat ze misschien geen recht kunnen doen aan Duncan Laurence’s uitdagende lied. Bovendien is het duo veel te laat begonnen met samen oefenen.

Ondanks dit alles zal Jan Smit toch het commentaar verzorgen tijdens het Songfestival in Liverpool over drie weken, in samenwerking met Cornald Maas, die in de commissie blijft. AVROTROS zit momenteel midden in een absolute crisis over het Songfestival. AVROTROS heeft de organisatie overgenomen van de NOS, maar er is toenemende druk op de omroep om nog een nationale voorronde te organiseren in plaats van de beslissing over het lied en de artiest over te laten aan een kleine groep.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers