donderdag, juni 13, 2024

Jeroen Tjepkema: Journaal-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jeroen Tjepkema is een Nederlandse nieuwsredacteur en nieuwslezer bij het NOS Journaal. Hij werd geboren in Amsterdam in 1970. Tjepkema is getrouwd met Fenna Geertsema.

Nadat Tjepkema zijn middelbare school diploma op zak had besloot hij Rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Begin journalistieke carrière bij de radio

Tijdens zijn studie ging hij aan het werk als freelance-nieuwslezer en -redacteur bij Radio Amsterdam, Radio Noordzee en Radio 10 Gold. Nadat Tjepkema was afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam ging hij aan de slag als nieuwslezer bij Sky Radio. In 2000 maakte hij de overstap naar NOS Radionieuws.

Presentator NOS Journaal

Sinds 2006 presenteert Jeroen overdag naast de NOS-Journaals op de radio, ook de NOS-televisiejournaals. Sinds 2009 is hij ook te zien als presentator van de uitzendingen van Nieuwsuur.

Privéleven

In zijn vrije tijd is Tjepkema graag actief bezig. Zo speelt hij in het NOS bedrijfshockeyteam. Verder tennis, roeit en leest hij graag. Hij zingt daarnaast bij het Groot Concertkoor Amsterdam.

Jeroen Tjepkema is in 2007 getrouwd met Fenna Geertsema. Het gezin heeft kinderen en woont in Amsterdam. Het is niet duidelijk wanneer hun relatie is ontstaan en sinds wanneer Fenna de vriendin van Tjepkema is geworden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers