donderdag, juni 13, 2024

Eva Crutzen: veelzijdig televisiemaker, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Eva Crutzen is een Nederlandse actrice, cabaretière en zangeres. Ze werd geboren in Maastricht in 1987. Eva’s ouders wilden graag dat ze rechten ging studeren aan de universiteit, maar ze besloot een opleiding te gaan volgen aan de Frank Sanders Akademie in 2009. Na haar afstuderen wilde ze graag gaan beginnen bij het Haarlems Toneel, maar dit lukt niet vanwege haar financiën. In 2012 won ze de publieksprijs bij het Wim Sonneveld concours.

Radio- en tv programma’s

Crutzen was vervolgens te horen in het NPO Radio 2 radioprogramma Spijkers met koppen. Op televisie was ze te zien in series als Flikken Maastricht, Larie, D.E.A.L. en Jeuk. Ze presenteerde daarnaast programma’s voor Schooltv. Sinds 2017 is Eva Crutzen onderdeel van het televisieprogramma Klikbeet op NPO 3. Vanaf 2019 is ze te zien als vaste gast in de satirische talkshow Promenade van Diederik Ebbinge.

Veelbelovend theatermaker

In 2016 werd Crutzen genomineerd voor de Neerlands Hoop, een prijs voor de de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief, met haar voorstelling Spiritus. In 2020 kreeg ze haar eigen comedy show genaamd Opslaan Als. In 2020 zou Eva de Nederlandse theaters afgaan met haar nieuwe show Hardcover, maar de voorstellingen werden afgelast vanwege het coronavirus.

Relatie met regisseur Josèff Iping

Eva Crutzen heeft al een tijd een relatie met haar vriend Josèff Iping. Josèff Iping werkt als programmamaker bij de VPRO. Zo werkt hij als regisseur en editor van programma’s als De Toekomst is Fantastisch, Tims Tent, De Westerlingen en Beestieboys. In december 2020 maakte het koppel via Instragram bekend dat zij hun eerste kindje verwachten.

Crutzen had eerder een lange relatie met haar ex-vriend. Over de breuk vertelde ze openhartig in het Parool: ,,De relatie die ik kreeg nadat ik op mijn 18e naar Amsterdam was verhuisd duurde acht jaar. De breuk met hem was verschrikkelijk, echt afschuwelijk. Het heftigste op aarde. Dat je besluit afscheid te nemen zonder dat iemand dood is. Een dergelijke beslissing is ontzettend moeilijk. Alles met betrekking tot loslaten in het leven komt in zo’n periode langs. Ook alle verdriet en paniek om mijn moeder kwam weer boven. Ik verloor haar toen ik heel jong was en dat heeft gezorgd voor een heel heftige verlatingsangst.” 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers