donderdag, mei 23, 2024

Winfried Baijens: Journaal-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Winfried Baijens is een Nederlandse journalist en radio- en televisiepresentator. Hij werd geboren in Horst in 1977. Baijens kwam als twintiger uit de kast, wat een behoorlijke stap was door zijn afkomst uit het Zeeuwse Terneuzen. Hij heeft momenteel een relatie met Ferdinand Belfor.

Winfried Baijens besloot als tiener Journalistiek te gaan studeren aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Na zijn opleiding werkte hij vier jaar lang voor NOVA.

Jeugdjournaal

In 2001 kreeg Baijens landelijke bekendheid door zijn interview dat hij deed met Khalil El Moumni waar Khalil geruchtmakende uitspraken deed over homoseksualiteit. Vervolgens was hij vier jaar lang presentator en verslaggever van het Jeugdjournaal. Afgewisseld met Margriet Wesselink presenteerde hij ook het NOS Journaal op 3. Verder was Winfried Baijens ook dagelijks te horen op NPO Radio 6 met zijn eigen radioprogramma Winfrieds Woonkamer. Samen met Willemijn Veenhoven presenteerde hij het nieuwsprogramma BNN Today op NPO Radio 1.

Vaste presentator Achtuurjournaal

In 2016 ging Winfried aan de slag als presentator bij het NOS Journaal en NOS Radio 1 Journaal. In 2019 verving hij ook enkele keren Rob Trip als vaste presentator van het Achtuurjournaal. In datzelfde jaar begin Winfried ook met de serie Achter de Headlines, dat te zien was op het NOS-Youtube-kanaal.

Onderscheiding voor tv-talent

Winfried Baijens ontving de Gouden Tape, een onderscheiding voor tv-talent, van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteur. Daarnaast won hij ook een Cinekid-publieksprijs voor zijn rol in het Jeugdjournaal. Daarnaast kreeg hij ook een hoge notering in de lijst met 100 BN’ers die hun homoseksualiteit op een positieve manier delen van het homojongeren blad Expreszo. Winfried kwam in zijn twintiger jaren uit de kast. ,,Ik heb ook wel een vriendinnetje gehad dat meer dan twee maanden duurde. Ik heb het geprobeerd het ‘heteroleven’ maar uiteindelijk is dat toch jammerlijk mislukt. En gelukkig, mag ik achteraf zeggen”, vertelde hij bij Radio 1. Momenteel heeft Winfried Baijens een relatie met Ferdinand Belfort, die artdirector is van beroep. „Mijn huidige vriend Ferdinand ken ik ook uit onze vriendengroep. Ik heb bijvoorbeeld nooit een datingapp gebruikt.” Bekend is verder dat Baijens in het verleden een relatie had met muzikant Wouter Hamel en programmamaker Tim den Besten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers