woensdag, juli 24, 2024

Jeroen Woe: cabaretier, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Cabaretier Jeroen Woe is vooral bekend van het duo Van der Laan & Woe, dat hij vormt met Niels van der Laan. Samen maakten ze ook De Kwis en Even tot hier.

Opleiding en duo

Op 2 april 1981 werd in Amsterdam Jeroen Woe geboren. Woe is een programmamaker en cabaretier. Woe is bekend geworden met zijn rol in het cabaret duo Geen Familie samen met Niels van der Laan. De twee vormen nog steeds een duo, maar nu onder de naam Van der Laan & Woe. Hij leerde Van der Laan kennen in zijn studietijd. Ze studeerden beide aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Toen het duo in 2004 afstudeerde begonnen ze met het maken van theatershows. Dat zelfde jaar won Woe met zijn cabaretpartner de Residentieprijs voor meest belovende theatermakers.

Producties en prijzen

Naast de Residentieprijs, die Woe won op het Belgische festival Theater Aan Zee, heeft hij ook andere prijzen gewonnen. Zo kreeg het cabaret duo op het Amsterdamse Kleinkunst festival de Wim Sonneveldprijs in 2005. Het eerste avondvullende programma van Van der Laan & Woe ging een jaar later in première. In 2011 werd hun voorstelling Superlatief bekroond met De Neerlands Hoop prijs. Andere bekende producties van het duo zijn onder andere Buutvrij, Alles Eromheen en Pesetas. Op de Nederlandse televisie was Woe te zien als een van de vaste “kwismasters” (quizmasters) van het programma De Kwis. Het programma werd gepresenteerd door Paul de Leeuw.  Muziek
Naast zijn presentatie- en cabarettalent had Woe ook muzikaal talent. In 2013 bracht hij namelijk zijn eerste solo cd uit. Deze CD heet Als je aanbelt doe ik open. Ook maakt Woe deel uit van een singer-songwriter collectief. Sinds 2014 maakt hij namelijk deel uit van Het Nieuwe Lied. Ook in een aantal theatervoorstellingen kwam de muzikale aspecten weer naar boven. Zo was hij samen met Van der Laan te zien tijdens Kwisconcert en bij Kerst, Kerster, Kerstst met Stanley en de Menzo’s. Dat Woe zijn stem goed kan gebruiken blijkt tevens uit zijn werk als stemacteur voor de Nederlandse versie van de film Ice Age 5.

Privéleven

Over het privéleven van Jeroen Woe is weinig bekend. In het Parool is wel te lezen dat Woe met zijn vriendin samenwoont in Amsterdam, maar wie deze dame is blijft vooralsnog onbekend. Ook op zijn social media wordt niet duidelijk wie de gelukkige is met wie de cabaretier een relatie heeft.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers