donderdag, mei 23, 2024

Olga Commandeur: het gezicht van Nederland in Beweging, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Olga Commandeur is al jarenlang hét gezicht van Nederland in Beweging. Maar wie is deze sportieve vrouw eigenlijk? Je leest alles over haar in deze wiki.

Sportcarrière

Op 30 oktober 1958 werd Olga Commandeur geboren in IJmuiden. Commandeur is een oud-atlete en bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging!. Commandeur was al van jongs af aan erg sportief, ze begon echter pas aan atletiek op haar dertiende. Eenmaal begonnen wist ze zich snel bij de topatleten van Nederland te voegen. Na behalen van een aantal nationale titels en records bij de jeugd brak Commandeur in 1975 echt door. Bij de nationale seniorenkampioenschappen werd ze tweede en werd ze met een aantal nieuwe records de kampioene bij de jeugd. Ook internationaal kwam een doorbraak voor Commandeur. Ze werd Europees jeugdkampioene op de 800 meter. Commandeur heeft gedurende haar sportcarrière vele blessures gehad. Hierdoor heeft ze twee Olympische spelen aan zich voorbij moeten laten gaan. Uiteindelijk kon ze in 1984 deelnemen aan de Olympische Spelen in Los Angeles en behaalde hier de halve finale.

Naast de topsport

Ondanks dat haar blessures ook een negatieve invloed hebben gehad op haar studieresultaten wist Commandeur toch haar studie tot gymdocent succesvol af te ronden in 1983. Ze heeft door de jaren heen bij verschillende scholen gewerkt als docente lichamelijke beweging. Van 1984 tot 1991 werkte ze als radiopresentatrice bij NOS Sportief ochtendgymnastiek. In 2000 begon Commandeur haar carrière bij het televisieprogramma Nederland in Beweging!. Dit heeft ze tot 2007 samen gepresenteerd met Karl Noten. Inmiddels heeft ze een nieuwe presentatiepartner, namelijk Duco Bauwens. In 2008 richtte ze haar eigen bedrijf Olga Commandeur Promotions op, waarmee ze work-outs en presentaties geeft. Ook heeft Commandeur een boek geschreven. Dit is het in 2017 verschenen het boek Wat Beweegt Jou?

Privéleven

In 1985 ging Commandeur samenwonen met haar vriend Jaap Dekker. Het stel trouwden twee jaar later en verhuisden naar Amstelveen. Met Dekker kreeg ze twee kinderen, zoon Dennis werd geboren in 1988 en dochter Chantal in 1989. Het huwelijk met Jaap Dekker hield geen stand. Later, in 2015, trouwde Olga Commandeur met haar huidige man Frank Maanders waarna zij op huwelijksreis naar Mauritius vertrokken. ,,Uiteindelijk deed ik mijn aanzoek in een pizzeria in Duitsland. Olga verslikte zich bijna, zó onverwacht kwam die vraag voor haar. Gelukkig zei ze ja, dus zijn we in 2015 getrouwd”, vertelde haar man in Margriet. Maanders is ICT-manager en hij leerde zijn sportieve partner kennen in 2002 via een datingsite. ,,Ik ontving een sympathiek berichtje van ene Divera. Ze was gymjuf en hield net als ik van tennissen. Nadat ik haar terugschreef, kreeg ik al vlot antwoord op de vragen die ik haar had gesteld. Mijn interesse was gewekt. Al vond ik het wel raar dat er bij haar profiel op de site geen foto stond. Toen ik daar iets over opmerkte, liet ze me weten dat ze daar haar redenen voor had, maar dat ik me over haar uiterlijk geen zorgen hoefde te maken. Op een dag waarop ze nogal gehaast was, sloot ze ineens af met: ‘Groetjes, Olga’. Dat bleek een foutje. Onder haar volgende bericht stond weer Divera. Toen ik informeerde hoe dat nou zat, kreeg ik uitgelegd dat Divera haar derde naam was. Vanaf dat moment was het Olga. Pas toen we afspraken elkaar in een café te ontmoeten, gaf ze haar identiteit prijs. Mijn eerste impuls was: Olga Commandeur? Oei, is mijn buik wel strak genoeg? Haha.”

In 2017 kreeg Commandeur een kleinzoon genaamd Jamairo.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers