donderdag, mei 23, 2024

Margriet van der Linden: M-presentatrice, haar achtergrond en haar privéleven

Lees ook

Margriet van der Linden was hoofdredactrice van Opzij, fungeerde als Mol in Wie is de Mol? en presenteert sinds 2018 de talkshow M.

Deze bekende journaliste is geboren op 31 januari 1970. Margriet van der Linden is geboren in Nieuw-Lekkerland en opgegroeid in Ridderkerk in een gereformeerd gezin. Op jonge leeftijd keerde Van der Linden zich tegen de Bijbelse verhoudingen tussen mannen en vrouwen. Haar opleiding is begonnen op de havo aan de Guido de Brès te Rotterdam, waarna ze journalistiek ging studeren aan de Evangelische School voor Journalistiek te Amersfoort. Tijdens haar studie brak ze met haar geloof en kwam ze uit de kast. Deze twee gebeurtenissen veroorzaakte uiteindelijk de breuk met haar ouders.

Loopbaan

Van der Linden is na haar studie begonnen als redacteur bij onder andere het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW), RTL Nieuws, 5 in het land en De ronde van Witteman. In 1998 verhuisde Van der Linden naar New York in de Verenigde Staten waar ze als freelance correspondent werkte voor TROS, SBS6 en Net5. Drie jaar later kwam ze weer terug naar Nederland waarna ze begon als hoofdredactrice bij Blvd (een lifestyle magazine voor vrouwen). Daarnaast was ze nog te horen bij BNR Nieuwsradio en te zien bij Het Gesprek. In 2008 maakte Van der Linden de overstap naar de functie hoofdredactrice bij Opzij, een feministisch maandblad. Tijdens haar periode als hoofdredactrice heeft ze de Opzij Top 100 waar de top 100 meest invloedrijke vrouwen van dat jaar werden benoemd, geschreven.

Televisie en privé

In 2014 was Van der Linden de vertegenwoordigster van de vrouwen van Nederland voor de Verenigde Naties (VN). Waar ze tijdens de algemene vergadering van de VN een speech heeft gegeven. In dat zelfde jaar heeft ze ook meegedaan aan De Slimste Mens waar ze de finale wist te behalen. Het jaar daarna deed ze mee aan het bekende programma Wie is de Mol?, waar ze de mol was. In 2015 kwam ze met het boek De liefde niet. Een boek over haar breuk met het geloof en haar coming out. Ook de breuk met haar ouders wordt beschreven in haar boek. Sinds 2018 presenteert Van der Linden de talkshow M.

Tot medio 2019 woonde Margriet van der Linden in Amsterdam samen met toenmalige vrouw Kitty Kooring, een oud-hockeyster en maker van documentaires. Volgens Story kwam het in 2019 tot een scheiding van hun huwelijk. Het koppel stapte in 2010 in het huwelijksbootje.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers