dinsdag, april 16, 2024

Lex Uiting: co-host van RTL Boulevard, zijn achtergrond en zijn privéleven

Lees ook

Lex Uiting is een Nederlandse verslaggever, zanger, televisie- en radiopresentator. Uiting werd geboren in Venlo in 1986. Hij begon zijn carrière als radiopresentator dan ook bij Omroep Venlo en Maasland Radio. In 2005 ging Lex aan de slag bij BNN. Hij werd hier verslaggever op Radio 1.

Daarna ging hij aan de slag bij 3FM en werkte als verslaggever bij programma’s als Wout! en Coen en Sander Show. In 2007 maakte hij de overstap naar VARA, waar hij voor het eerst op de televisie te zien was in het programma Kassa 3 op Nederland 3. Hij presenteerde in zijn tijd bij VARA ook het programma Stenders Eetvermaak en hij was te zien als een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door.

Radiocarrière

Vanaf 2012 was Lex Uiting columnist en verslaggever in het 3FM programma van Giel Beelen. Hierin maakte hij dagelijks de rubriek ‘Gaat-ie mee of Zegt-ie nee’. Hierin legde hij samen met Giel Beelen verzonnen feiten voor aan BN’ers om te kijken of ze er in meegingen. Sinds 2009 presenteert Lex het Kinderen voor Kinderen programma en ook is hij te zien in het journalistieke programma Rambam, beiden te zien op Nederland 3.

Overstap naar RTL

In 2016 kreeg Lex zijn eigen programma op 3FM, genaamd LEX. Hij was iedere zaterdagnacht te horen. Twee jaar later maakt Lex de overstap naar RTL4. Hij is te zien als verslaggever in het programma RTL Late Night met Twan Huys. Na het stoppen van dit programma is Lex te zien als co-presentator in RTL Boulevard.

Nummer 1 hit met zijn eigen carnavalskraker

Lex heeft ook een muzikale kant, zo zong hij 10 jaar lang in de Venlose band Zoemaar. Hij schreef hiervoor ook de nummers. Het nummer Vanaaf vandaag schreef hij voor het huwelijk van zijn broer. Het nummer werd opgepikt door meerdere radiostations en bereikte een nummer 1 positie. In 2007 werd Lex benoemd tot Prins Carnaval in zijn geboortestad Venlo. Hiervoor bracht hij het nummer Nao ‘t Zuuje uit. Ook dit nummer kwam terecht op nummer 1 tijdens de carnavalsperiode.

Lex Uiting heeft een relatie met Susan Oostdam

Lex Uiting is al enige tijd samen met zijn vriendin Susan Oostdam. Het koppel verhuisde vanwege de mediacarrière van Lex vanuit het Limburgse Venlo naar Amsterdam, waar de twee samenwonen. Hoe zij elkaar ontmoet hebben en wanneer hun relatie is begonnen, is niet bekend, maar hun verliefdheid lijkt terug te gaan naar begin 2018. Feit is wel dat ze beiden uit Venlo komen. Susan Oostdam werkt tegenwoordig in de sales en ze gaat geregeld mee naar premières en gala’s van Lex.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers