zondag, juni 23, 2024

Lisette Wellens: Goedemorgen Nederland-presentatrice, haar privéleven en haar afkomst

Lees ook

Lisette Wellens (12 april 1987) is een journaliste en presentatrice. Ze studeerde aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht waar ze in 2009 cum laude afstudeerde. Naar haar studie werkte ze eerst achter de schermen aan de actualiteit. Ze ging naar Curaçao en werkte daar voor het Jeugdjournaal en de Wereldomroep.  Toen ze terugkwam in Nederland, werkte ze bij Hart van Nederland en het Jeugdjournaal. Uiteindelijk gaf RTL Live een gezicht aan deze journaliste. Sindsdien is Lisette ook presentatrice voor Goedemorgen Nederland, AT5 en het radioprogramma ’t Wordt nu Laat op NPO 2. 

Worstelen met discriminatie

Lisette Wellens is het kind van een zwarte moeder uit Curaçao en een witte Nederlandse vader, waardoor ze zelf van gemixte afkomst is. Daardoor heeft ze zelf af en toe moeite om haar identiteit te vinden. Ze voelt zich niet zwart, maar ook niet blank. Het delen van familiefoto’s op sociale media heeft het nodige losgemaakt. Ze kreeg racistische opmerkingen en vooroordelen. Ze heeft daar mensen op aangesproken, maar de reacties daarop waren niet altijd fijn. Ze zou te gevoelig zijn. Lisette voelt het echter als haar plicht om mensen zich bewust te maken van hetgeen ze zeggen. Als ze haar mond zou houden, voelt het voor haar als het in stand zou houden van racisme, zo vertelde ze in Flair.

Het privéleven van Lisette Wellens

Lisette Wellens heeft een flinke schok te verduren gekregen in haar jeugd. Op haar zestiende overleed haar vader toen hij 46 jaar oud was, niet veel ouder dan haar huidige vriend Alwin. Daardoor leeft Lisette haar leven zonder uitstel. Door de dood van haar vader is ze zich ervan bewust geworden dat het leven zomaar over kan zijn en wacht ze niet zomaar iets af. Toen ze afgewezen werd voor twee toneelopleidingen, nam ze geen tussenjaar om zaken te heroverwegen, maar ging ze journalistiek studeren. Een leven zonder pauze komt in meer dingen van Lisettes dagelijks leven terug. Ze geeft aan dat ze -mede door haar ADHD- weinig slaap nodig heeft en altijd met van alles en nog wat bezig kan en wil zijn. Wat dat betreft past haar duizendpootcarrière in de journalistiek goed bij haar.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers