zondag, juni 23, 2024

Iris Hond: pianiste, haar liefdesleven en haar achtergrond

Lees ook

Iris Hond is een Nederlandse pianiste, componiste, tekstschrijfster en zangeres. Ze werd geboren in Harderwijk in 1987.

Op 3-jarige leeftijd al begonnen met pianospelen

Iris had vanaf een zeer jonge leeftijd al talent en liefde voor muziek. Zo begon ze al op haar 3e met pianospelen. Op haar 12e begon Iris aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Toen Iris 14 jaar was ging ze naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze begon hier op de afdeling Jong Talent. Door de flinke reisafstand verbleef ze tijdens haar studie bij diverse gastgezinnen, waar ze zich nooit helemaal thuis voelde. In gesprek met JAN magazine stelde ze zelfs in een gastgezin te zijn misbruikt.

Summa cum laude afgestudeerd

Tijdens haar studie werd Iris al bekend bij het grote publiek als huispianiste bij het programma De tiende van Tijl, te zien op AVRO. In 2009 speelde ze twee avonden als voorprogramma voor Diana Ross in het GelreDome. Voordat ze afstudeerde, tekende Iris al een contract bij Decca Records. In 2013 studeerde ze summa cum laude af voor haar master Klassiek Piano.

Theatertournees en albums

Vanaf dat moment ging de carrière van Iris van start, zowel als concertpianiste als componiste. Vanaf 2017 is ze iedere jaar te zien in diverse theaters met haar theatervoorstellingen, genaamd Dear World, Bewogen en Home. In 2013 brengt Iris haar debuutalbum uit genaamd, Iris. Ze woonde in 2013 ook een aantal jaren in de Verenigde Staten waar ze samen met Patrick Leonard werk, een bekende producer en componist. In 2016 brengt Iris haar tweede album uit, genaamd Dear World, met eigen geschreven composities.

Het liefdesleven van Iris Hond

In 2019 ging Iris in het programma Iris en de 12 dates op zoek naar haar ware liefde. Ze had een leuke klik met deelnemer Arne, maar helaas heeft dit niet tot een echte relatie geleid.

In 2019 kwam ook aan het licht dat Marco Borsato in het verleden een korte affaire met Iris Hond heeft gehad. Voor de populaire zanger was het één van de redenen voor zijn scheiding met Leontien. Over de affaire vertelde ze in Libelle: ,,We konden goed met elkaar praten in een periode waarin het in ons beider leven ontzettend moeilijk liep. Ergens in dat contact is het toen verder gegaan dan we vooraf hadden gedacht. Dat had niet moeten gebeuren, maar we kunnen het niet meer terugdraaien. We hebben erkend wat er is gebeurd en benadrukt dat het kortstondig was.”

Volgens Story had Iris Hond eerder ook ‘iets’ met cabaretier Javier Guzman. Guzman zou dat hebben bevestigd: ,,Ja, wat doet dat ertoe?” Daarnaast suggereert het roddelblad dat ze ook een affaire zou hebben gehad met Matthijs van Nieuwkerk, maar dat verhaal werd door hun beider management met klem ontkend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers