donderdag, mei 23, 2024

Milan van Dongen: ESPN-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Milan van Dongen (Amsterdam, 1988) is bekend als sportverslaggever. Hij heeft verslag gedaan voor zowel NOS Studio Sport, FOX Sports en ESPN. Milan van Dongen heeft een relatie met zijn vriendin Gusta. Dit is zijn wiki.

Zijn carrière binnen de sport is niet vanzelfsprekend: hij studeerde namelijk politicologie. Maar al tijdens zijn studie ging hij voor NOS Studio Sport aan de slag als beeldredacteur. Op deze manier is Milan alsnog de sport ingerold. Toch is de wereld van sport hem niet onbekend. Zijn vader Jan Stekelenburg is een bekend sportjounalist. Daarnaast heeft hij twee halfbroers die ook bekend zijn in de sportwereld. Maarten Stekelenburg is een bekende voetbaltrainer en Jeroen Stekelenburg is ook sportjournalist.

Bijzondere familiebanden

De feiten liegen er niet om: Milan van Dongen is opgegroeid in een gezin waar sportjournalistiek een grote rol speelde. Maar samenwerken met je vader en broer, dat is toch niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet omdat Milan een nakomertje was. Hij was het kind uit het tweede huwelijk van zijn vader en zijn oudere broers waren al pubers toen Milan werd geboren. Hij heeft de achternaam aangenomen van zijn moeder:

Beide broers kijken met genegenheid terug op hun carrière en de manier waarop hun vader hen daarin begeleidde. Hoewel Milan van Dongen zich nooit gedwongen heeft gevoeld in de voetstappen van zijn vader te treden, vloeide zijn uiteindelijke beroepskeuze als vanzelfsprekend voort uit de passie voor het vak die hij bij zijn vader en broer zag. 

Een ander familielid van Milan van Dongen is zijn nichtje Merel van Dongen. Zij speelt bij de Oranje Leeuwinnen en bij Ajax Vrouwen.

Milan van Dongen heeft een relatie met Gusta Lamers

Hoewel Milan van Dongen voornamelijk voetbalwedstrijden verslaat, heeft hij ook andere belangrijke evenmenten op zijn naam staan.  Zijn eerder genoemde ervaring als beeldredacteur was een mooie start in de sportcarrière. Dat was namelijk de openingsdag van de Olympische Spelen in 2008 die dat jaar in Beijing werden gehouden. Hij is breed inzetbaar als verslaggever omdat hij vloeiend Spaans en Engels spreekt.

Milan van Dongen is getrouwd met Gusta Lamers. De twee zijn niet vies van avonturen: in 2018 maakten ze een maand lange Backbacktrip door Azië, waar ze onder andere Sri Lanka hebben bezocht. Gusta Lamers komt uit Utrecht en studeerde Master of Science in Dierengeneeskunde aan de Universiteit. Ze werkt tegenwoordig in Hilversum. Milan van Dongen en zijn vriendin Gusta wonen samen in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers