woensdag, juli 24, 2024

Diggy Dex: zijn muziekcarrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Diggy Dex is de artiestennaam voor Koen Jansen. Diggy is een Nederlandse rapper en singer songwriter. Hij werd geboren in Amersfoort in 1980.

Diggy Dex begon zijn rap carrière als onderdeel van de rapgroep DAC, waarmee hij twee albums uitbracht. In 2006 bracht Diggy Dex zijn eerste solo-cd uit, genaamd Verhalen vanuit de Sofa. Naast zelf rappen, schrijft Diggy Dex ook veel nummers voor andere Nederlandse artiesten, zoals Miss Montreal, Guus Meeuwis, André Hazes Jr en Trijntje Oosterhuis.

Doorbraak met remix Slaap lekker

In 2019 brak Diggy Dex door met zijn remix, genaamd Slaap lekker (Fantastig toch). Deze track was een remix van het nummer Fantastig Toch van Vlaamse zangeres Eva de Roovere. Dit nummer werd een enorme hit in Nederland en België. Het kwam op nummer twee terecht in de Single Top 100 en was lang te horen op de radio. In 2010 bracht hij zijn derde soloalbum uit Lange Nachten, Korte Dagen.

Twee keer platina

In 2014 volgde zijn vierde album, genaamd Do it Yourself. Hij bracht dit album uit onder zijn eigen label, genaamd ‘We Want More Music’. Op dit album stond het nummer Liever, dat hij samen met zanger Stef Bos maakte. Het was een goed jaar voor Diggy Dex. Zo schreef hij de muziek voor de film Kankerlijers en rapte hij iedere week een column in het 3FM-programma van Giel Beelen. Datzelfde jaar bracht hij zijn nummer Treur niet uit. Dit nummer is zijn vroegtijdige afscheidsrede. Het nummer stond hoog in de Nederlandse hitlijsten. Hij ontvang de platina status en ontving twee jaar op rij de Buma Award voor beste single.

Eerste rapper in Koninklijk Theater Carré

Ook behaalde hij een platina plaat met het nummer Ik huil alleen bij jou samen met Ali B. Hij schreef het nummer Morgen komt het goed naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. Dit nummer was te horen op het album Golven, waarmee hij toeren langs Nederlandse en Vlaamse theaters. In 2017 stond Diggy Dex als eerste rapper ooit met zijn eigen show in het Koninklijk Theater Carré. In 2020 deed hij mee aan het zangprogramma Beste Zangers waar hij een track zong met Miss Montreal.

Diggy Dex heeft een relatie met Dagmar Holtman

Diggy Dex heeft een vriendin genaamd Dagmar Holtman. De twee zijn al 15 jaar erg gelukkig samen. Het stel woont samen met hun twee zonen Bow en Skip in Amersfoort. Op Instagram deelt Diggy Dex graag foto’s van zijn gezellige gezinnetje.

Dagmar Holtman schrijft in het dagelijks leven kinderboeken, zoals King Koen en 2 Petit Prinsen uit. In Viva vertelden ze in het verleden over hun relatie: ,,We proberen daar zo vaak mogelijk tijd voor vrij te maken. Een keer in de maand gaan we er samen op uit. Naar een feestje, uit eten, naar de film. En twee keer per jaar gaan we een weekend weg zonder de jongens. Ik denk ook dat dat een goed voorbeeld is naar hen toe: papa en mama zijn ook sámen iets, met z’n tweeën.”

“Een bijkomend voordeel van dat we allebei zzp’er zijn, is bovendien dat we onze eigen tijd kunnen indelen en dus ook regelmatig overdag met z’n tweetjes thuis zijn. Dat is wel een luxe. Ik zie op het schoolplein genoeg ouders die echt op de klok naar de auto sprinten en volgens een strak tijdschema leven. Dat lijkt me niks. We willen ervoor waken dat we een klein bedrijf worden samen”, besluit Diggy Dex in het tijdschrift.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers