zondag, april 21, 2024

Om deze reden werd Marcel van Roosmalen ontslagen bij NOS Sport

Lees ook

Vorig jaar werd Marcel van Roosmalen bij NOS Sport ontslagen na uitspraken die hij deed aan het adres van de directie van Studio Sport. Van Roosmalen was een vaste columnist in NOS Sport en schreef de column “Korte Corner” en stond bekend om zijn onderhoudende en vermakelijk oneerbiedige kijk op de sportwereld. Tijdens een podcast met Gijs Groenteman naar aanleiding van de misstanden bij NOS Sport lichtte hij zijn ontslag verder toe.

Volgens Marcel had hij Joep Schreuder op een andere zender beschreven als onderdeel van een “rot programma”. De NOS vond echter dat dit slecht afstraalde op de organisatie en concludeerde dat het ongepast was dat hij opriep om Schreuders perskaart in te trekken.

Van Roosmalen merkte ook op dat Jeroen Stekelenburg op elke redactie zou moeten zitten. Hij legde uit dat er meestal één persoon is die zich als een Florence Nightingale ontfermt over de slachtoffers en opkomt voor hen die onrecht wordt aangedaan. Stekelenburg is iemand die elke organisatie nodig heeft, iets dat zeker niet gezegd kan worden over de inmiddels opgestapte Maarten Nooter: ,,Die draag ik helemaal geen warm hart toe! De man heeft mij ontslagen!” Nooter kwam in opspraak omdat hij jarenlang niets deed met signalen over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van de omroep.

Pak Joep Schreuder zijn perskaart af

Maandag sprak Van Roosmalen zich uit over zijn ontslag in het programma “Weer een Dag” een podcast die hij samen met Gijs Groenteman maakt. Hij zei dat hij het niet eens was met de manier waarop de directie van NOS Sport de situatie had aangepakt en dat hij zeer teleurgesteld was over zijn ontslag vorig jaar. Verder sprak hij zijn woede uit over de manier waarop hij in het Volkskrant-artikel en de reactie daarop was afgeschilderd. Hij zei dat hij helemaal geen sympathie had voor de directie en dat hij gewoon vraagtekens had gezet bij de juistheid van het artikel en de manier waarop het was opgeschreven.

Hij zei dat hij buitengewoon verdrietig was dat hij NOS Sport moest verlaten en dat hij het schrijven van zijn column en de contacten met de sportwereld zou missen. Hij zei dat hij zich het slachtoffer had gevoeld van een heksenjacht en dat hij teleurgesteld was dat hij was bestempeld als pro-management zonder enig bewijs of feiten om dat te staven.

Groenteman trekt de conclusie dat de directie van NOS Sport dus druk bezig was om alle negatieve dingen die er gebeurden bij het programma onder de mat te schuiven. Maar wanneer iemand vervolgens publiekelijk een vleugje kritiek levert, wordt deze genadeloos afgestraft. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers