donderdag, mei 23, 2024

Patrick Martens | Koffietijd-presentator en acteur: zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Patrick Martens ken je wellicht als presentator van Shownieuws, Koffietijd of uit rollen als acteur in films en series.

De succesvolle Nederlandse acteur Patrick Martens is geboren in Breda op 4 april 1978. Hij is zijn carrière begonnen in 1999 als acteur in de serie Goede tijden, slechte tijden waar hij Morris Fischer speelde. In 2001 is hij daarmee gestopt, omdat de regie wou dat zijn personage uit de kast kwam. Op dat moment was Martens zelf nog niet uit de kast gekomen en kwam die rol te dicht bij zijn persoonlijke situatie. Hierna nam Martens de rol van Mike Bosboom op zich in de kinderserie ZOOP. Ook was hij te zien in de drie succesvolle, gelijknamige films.

Patrick Martens als presentator Koffietijd

Naast het acteren in films en series was Martens ook een geboren presentator. Hij is begonnen bij Nickelodeon waar hij Supernick presenteerde. Daarna presenteerde hij nog Gefopt!, De Ballen, Cool Factor, Shake it, Nick Battle, Team Planet en nog vele andere (kinder) programma’s. Later was Martens ook te zien bij RTL en Talpa bij onder anderen Shownieuws, 5 uur Live en Koffietijd. Ook had Martens geregeld gastrollen in verschillende series zoals bij Divorce, Shouf Shouf!, Het nieuws van Sint, Assepoester: Een Modern Sprookje en nog vele anderen.

Acteertalent

Verder heeft Martens, naast de drie films van ZOOP, nog in anderen films gespeelt zoals in onder andere Gooische Vrouwen 2, Hartenstraat, Huisvrouwen bestaan niet 2, Keet & Koen, de Speurtocht naar Bassie & Adriaan en The Willoughbys. Zijn acteertalenten zijn niet alleen te bewonderen op het beeldscherm maar ook op het toneel. Zo heeft hij geacteerd in de Late Avond Idealen in 2010 en in The Bodyguard – Sy Sprector van 2015 tot 2017.

Wassenbeeld

Dat zijn acteertalenten werden gewaardeerd bleek wel in 2005, toen hij samen met Monique van der Werff (ook bekend van ZOOP) een wassenbeeld kreeg in museum Madame Tussauds. Ook werd hij geregeld gevraagd om deel te nemen aan verschillende programma’s. Zo heeft Martens onder anderen meegedaan aan Wie is de mol?, Expeditie Robinson, Dance Dance Dance en Celebrity Stand-up 2. Momenteel is Martens vrijgezel maar hij heeft in het verleden een relatie gehad met musicalacteur Freek Bartels bekend van Les Misérables, Beauty and the Beast, Love Story en Op zoek naar Joseph.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers