donderdag, juni 13, 2024

Emma Wortelboer: tv-persoonlijkheid, haar achtergrond en haar privéleven

Lees ook

Emma Wortelboer werd geboren op 26 oktober 1996 in Deventer. Nadat ze de Havo had afgerond heeft ze de opleiding Economie en Maatschappij gevolgd en succesvol afgerond.

Hierna meldde Wortelboer zich aan voor de BNN Academy. Dit met groot succes, want in het jaar dat volgde (van 2016 tot 2018) was ze al te zien als verslaggever op televisie voor het programma Spuiten en Slikken. Vanwege teruglopende kijkcijfers is besloten te stoppen met Spuiten en Slikken op de televisie. Op YouTube is Spuiten en Slikken nog wel actief waar Wortelboer ook haar eigen onderdeel heeft Emma’s PeepShow.

YouTube

Wortelboer was al eerder te vinden op YouTube, namelijk bij Club Hub. Club Hub is een talkshow gemaakt voor de jongere generatie. De talkshow is gevuld met interviews en items over verschillende onderwerpen waarbij er geen taboes bestaan. Na Spuiten en Slikken was Wortelboer te zien bij De Wereld Draait Door van 2018 tot 2020, waar ze onderdeel uitmaakte van Yung DWDD. Hier maakte ze samen met drie andere BNN talenten items voor De Wereld Draait Door. In 2020, na vijftien jaar, stopte DWDD.

Reizen

Verder was Wortelboer ook te zien bij 3 op Reis Midweek. Hier heeft ze een item gemaakt over het Zuid-Aziatische land Thailand, en over Schotland en Berlijn. Tevens was Wortelboer ook te zien bij Trippers, een vergelijkbaar programma waarbij problemen van andere landen in beeld worden gebracht. Zo heeft ze verschillende items gedaan; zoals in Turkije over de verdeeldheid van de Turkse visie op het leven, de vrouwen en homo rechten in Guatemala, de strijd tussen de jagers en de stropers in Zuid-Afrika en over de vluchtelingen crisis in Turkije en Griekenland.

Het privéleven van Wortelboer

Wortelboer kwam groot in het nieuws toen ze tijdens het Eurovisiesongfestival de jurypunten voorlas in 2019 wat later veel kritiek opleverde door de manier waarop ze presenteerde. In 2020 heeft ze ook deelgenomen aan De Slimste Mens waar ze regelmatig de dagwinnaar was en ze in de top 10 hoogste scores terecht kwam. Tegenwoordig woont Wortelboer in Haarlem samen met haar vriend Tomer Azulay en haar kat. Azulay is momenteel werkzaam als freelance regisseur en editor.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers