donderdag, mei 23, 2024

Jan-Willem Roodbeen: zijn radiocarrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jan-Willem Roodbeen is een bekende Nederlandse radio-dj en presentator. Hij werd geboren in Bilthoven in 1977.

Begin carrière als radiopresentator

Jan-Willem Roodbeen begon zijn carrière bij de radio in 1991. Hij werkte bij diverse lokale omroepen, zoals Vallei FM en Midland FM. In 1998 ging hij aan de slag bij Nederland 2. Zijn stem was te horen als voice-over en commentaarstem bij diverse radioprogramma’s en verschillende tv reclames. Daarnaast ging hij ook aan het werk bij Radio 5 als omroeper.

Werkzaam bij EO en 3FM

Vanaf 2003 was Jan-Willem Roodbeen iedere zondagavond te horen in het radioprogramma Xnoizz bij de Evangelische Omroep. Daarnaast was hij als eindredacteur verantwoordelijk voor de programma’s Ronduit en Jong. Ook was Jan-Willem de eindverantwoordelijke voor programma’s rondom de EO-jongerendag en Het Glazen Huis. Tot 2010 bleef Jan-Willem betrokken als eindredacteur bij 3FM.

Presentatie Top 2000 en eigen ochtendshow

Vanaf 2006 was Jan-Willem presentator van het programma De Gouden Greep bij Radio 2 en was hij onderdeel van het team van presentatoren van de Top 2000. In 2010 maakte hij de overstap naar de AVRO. Daar presenteerde hij op NPO Radio 2 het programma Roodshow. Vanaf 2016 veranderde dit in Roodshow Late Night. In 2018 namen Jan-Willem en zijn Radio 2-collega Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow van Gerard Ekdom over. Zij presenteren het ochtendprogramma Jan-Willem start op. In 2014 maakte Jan-Willem zijn tv debuut. Hij was kandidaat in het programma Wie is de Mol?

Jan Willem Roodbeen heeft een relatie met Mieke

Jan-Willem Roodbeen is al jaren gelukkig getrouwd met zijn vrouw Mieke, die werkzaam is als freelance fotograaf en grafisch ontwerper. Het stel heeft samen drie kinderen. Op zijn Instagram pagina deelt Jan-Willem Roodbeen graag foto’s met zijn radio-collega’s achter de schermen en foto’s met zijn lieve kinderen. Het is niet bekend wanneer Mieke en Jan-Willem een relatie kregen en zij de vriendin van de radiomaker werd.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers