donderdag, mei 23, 2024

Pernille La Lau en partner zetten gezamenlijk punt achter de relatie

Lees ook

Het nieuws dat de relatie van La Lau na een kleine 2,5 jaar eindigde kwam voor velen als een verrassing, Een moeilijke pil om te slikken volgens La Lau zelf. Het stel was bijna drie jaar samen en had in die tijd een sterke band opgebouwd. Levensverwachtingen en werkverplichtingen stonden echter in de weg. Zo hadden ze elkaar bijvoorbeeld ongeveer zes maanden al niet meer gezien. Samen kwamen ze tot de conclusie dat ze beiden wat ruimte wilden nemen en een punt te zetten achter hun hun relatie.

Pernille La Lau legt uit: “Zowel ik als mijn (nu ex) partner vinden het belangrijk om er voor ons gezin te zijn. Ook in een relatie wil je samen kunnen zijn en niet lang van elkaar verwijderd zijn”. Een ongelukkige situatie, maar het benadrukt hoe belangrijk het is te begrijpen dat een relatie niet altijd voorrang kan krijgen op gezins- en werkverplichtingen. We hebben allemaal verplichtingen, en soms gaan die verplichtingen boven alles.

Het herinnert ons eraan dat we altijd rekening moeten houden met de relaties die we in ons leven hebben, en moeten proberen er tijd voor vrij te maken als we dat kunnen. We kunnen onze relaties misschien niet alle aandacht geven die ze nodig hebben, maar uiteindelijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we onze relaties en verplichtingen zo goed mogelijk in evenwicht houden.

La Lau wil blijven zorgen voor haar vader

Hoewel Pernille met de frequente afwezigheid van haar partner had kunnen omgaan, was er nog een andere factor die de breuk noodzakelijk maakte: de verergerende Alzheimer van haar vader. Om voor haar vader te kunnen zorgen, moest Pernille dicht bij hem blijven en hem de aandacht geven die hij nodig had. Haar partner, die aan de andere kant van de wereld zat, kon diezelfde mate van zorg en steun niet bieden. Hoe moeilijk het ook was, Pernille moest de moeilijke beslissing nemen om haar relatie te beëindigen en bij haar vader te blijven.

Voor Pernille was de breuk niets anders dan realistisch: “Ik wil hier bij mijn ouders (vader met Alzheimer) zijn en aandacht geven, en hij moet bij zijn familie aan de andere kant van de wereld zijn om de zorg en aandacht te geven die daar nodig blijft. Onze ouders zijn belangrijk in het leven.”

Het was zeker geen gemakkelijke keuze, maar Pernille en haar partner kozen ervoor om op goede voet uit elkaar te gaan. Ze is dankbaar voor de tijd die zij en haar partner samen hadden doorgebracht en koos ervoor om de vriendschap die uit die relatie was gegroeid te waarderen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers