donderdag, mei 23, 2024

Pernille La Lau: presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Pernille La Lau, bekend van Koffietijd, is geboren in Amsterdam op 18 september 1971. Haar carrière begon al op haar twaalfde, toen ze haar eerste interview had op de radio. Deze was te horen bij AVRO Sportpanorama Junior.

La Lau heeft verschillende journalistiek gerelateerde opleidingen gevolgd zoals HEAO International Markering Management aan de Hogeschool INHOLLAND, Journalistiek gevorderden aan de Hogeschool Utrecht en Internationaal Marketing Management aan de hogeschool van Amsterdam waar ze zelfs een jaar lang een import-exportbedrijf heeft opgezet in Japan. In de tijd van haar studie was La Lau ook al werkzaam als presentatrice bij het programma Club Veronica.

Presenteren

Na haar studie was La Lau te zien bij de Postcode Bingo van de TROS. Kort daarna was ze te zien bij Gametime op Veronica. Gametime was onderdeel van Call TV, de voorloper van de bekende belspelletjes. In 1997 maakte La Lau de overstap naar SBS6 waar ze verschillende nieuwsprogramma’s presenteerde zoals Hart van Nederland, Het Nieuws en Shownieuws. In 2005 vertrok ze naar de publieke omroep waar ze onder meer Bij ons thuis presenteerde en ze het programma De Nationale Inburgeringstest ontwikkelde. In 2006 verliet de ze de publieke omroep voor RTL waar ze 4 in het Land en Editie NL ging presenteren. Na twee jaar keerde La Lau weer terug naar de publieke omroep waar ze vier dagen in de week te zien was bij de talkshow Helder. Aan het einde van 2010 ging ze toch weer terug naar RTL. Bij terugkomst werd ze presentatrice van het programma Koffietijd, wat ze tot op heden nog steeds presenteert. Daarnaast heeft ze nog RTL Live, Je gaat het maken en Vakwerk NL gepresenteerd voor RTL.

Van het jaar 2000 tot 2008 had La Lau een relatie met Taco Joustra, een special force militair. Ondanks dat ze nooit hebben samengewoond hebben ze wel twee kinderen. Ze hebben een zoon genaamd Bjørn en een dochter genaamd Nuala. Momenteel is La Lau volgens de ‘bladen’ vrijgezel en woont ze samen met haar kinderen in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers