donderdag, mei 23, 2024

Peter van Zadelhoff: presentator RTL Nieuws, zijn carrière en privéleven

Lees ook

Peter van Zadelhoff is een Nederlandse journalist. Hij werd geboren in Doetinchem in 1972. In Doetinchem was hij leerling van het Ulenhof College. Nadat hij zijn middelbare school diploma op zak had, besloot hij bedrijfskunde te gaan studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1999 studeerde hij af en hij ging direct aan de slag bij BNR Nieuwsradio. Hier was hij zeven jaar aan het werk als financieel redacteur en presentator.

Overstap van radio naar tv

In 2008 maakte Van Zadelhoff de overstap naar RTL Nieuws. Daarnaast ging hij ook aan de slag bij de financiële redactie bij RTL Z. Vanaf 2013 is hij ook te zien als presentator van Editie NL en RTL Sport. In 2015 speelde Peter mee in het programma De Slimste Mens. Sinds 2016 vormt Peter van Zadelhoff een duo met Daphne Lammers. Samen zijn zij de vaste presentatoren van het 19:30 journaal van RTL Nieuws. Daarnaast presenteert hij ook ZToday.

Journalisten koppel

Peter van Zadelhoff is getrouwd met Anouk Turkenburg. Zijn partner Anouk is net als Peter ook werkzaam in de journalistiek. Anouk Turkenburg werd geboren in Purmerend en is redacteur en chef bij het Financieel Dagblad Persoonlijk. Het stel heeft ze drie kinderen, genaamd Jan, Kees en Marie. Het gezin woont in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers