donderdag, juni 13, 2024

Ellie Lust: alles over haar jeugd, politieloopbaan, tv carrière en privéleven

Lees ook

Ellie Lust (54) is een Nederlands televisiepersoonlijkheid. Ze werd op 17 september 1966 geboren in Amsterdam. Bij het Nederlandse publiek werd ze vooral bekend van haar optredens in Opsporing Verzocht namens de Amsterdamse politie. Inmiddels heeft Lust verschillende programma’s op haar naam staan en is de regelmatig te zien op de Nederlandse televisie. Hier lees je alles over de carrière en het privéleven van Ellie Lust.

Opsporing Verzocht en eigen tv-programma’s

Lust groeit op in Oostzaan en volgt het vwo op het Zaanlands Lyceum. Ze volgt de politieschool in Amsterdam maar heeft daarnaast ook een carrière als volleybalster. In 1998 moet ze haar sportcarrière opgeven vanwege persoonlijke omstandigheden. Bij de politie werkt Lust 20 jaar lang op straat, waar ze werkzaam is als wijkagent. Op RTV Noord-Holland heeft Ellie Lust haar eerste optreden als woordvoerder van de politie in een opsporingsprogramma. Later is Lust ook te zien op AT5 en wordt ze vaker ingezet voor Opsporing Verzocht, maar krijgt ze ook landelijke bekendheid door haar optredens in het NOS Journaal.

Ellie Lust krijgt nog meer bekendheid door haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016. In 2018 krijgt ze haar eigen tv-programma Ellie op Patrouille. Ook zegt ze haar baan bij de politie op omdat ze een keuze moest maken tussen haar baan bij de politie en het tv-werk. Lust zet zich ook volop in voor de LHBTI-gemeenschap in de maatschappij. Ze is in 2019 dan ook verslaggever bij de botenparade van de Pride Amsterdam samen met Rick van de Westelaken. Verder heeft Lust nog meer programma’s en documentaires gepresenteerd, waaronder Ellie in de handel en Ellie aan de Verkeerde Kant. In 2019 bracht Lust een boek uit met de titel Ellie Lust: Mijn jaren bij de politie. Ook deed ze in 2020 mee aan het jubileumseizoen van Wie is de Mol.

Privéleven van Ellie Lust

Lust heeft een relatie met Boukje, die zij ontmoet terwijl ze nog in een relatie zit met een andere vrouw, Jolanda. Ze besluit de relatie met Jolanda na 5,5 jaar te beëindigen en verder te gaan met Boukje. In 2005 is Lust met Boukje getrouwd, na een relatie van 5 jaar.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers