dinsdag, februari 27, 2024

RTL Nieuws

Lees ook

RTL Nieuws is een nieuwsprogramma van RTL. Het maakt deel uit van de RTL Nieuwsgroep met onder andere Editie NL en RTL Weer & Verkeer.

RTL Veronique

De eerste uitzending van RTL Nieuws werd uitgezonden in 1989 als het Veronique Nieuws. Een jaar later werd het programma omgedoopt in het RTL 4 Nieuws. In 1995 veranderde dit in het huidige RTL Nieuws. Sinds 2001 brengt het RTL Nieuws ook een financieel-economisch nieuws uit met het programma RTL Z. Dit werd in 2004 ook uitgebreid met algemene nieuwsuitzendingen en RTL Z werd in 2015 een eigen kanaal. Tegenwoordig is RTL Nieuws te zien op de zenders RTL 4 en RTL Z.

Het ontbijtnieuws, de avond bulletins en de avonduitzending

Op RTL 4 is er in de ochtend een RTL Ontbijtnieuws uitzending. Hierin worden een aantal hoofdonderwerpen besproken, gevolgd door wat kortere berichten, een mediaoverzicht en het wordt afgesloten met het RTL Weer. In de avond zijn de avond bulletins te zien en het late nieuws. Deze uitzendingen duren meestal rond de 15 minuten. In de avonduitzendingen worden er wat meer onderwerpen besproken dan in het ochtendnieuws. De nieuwsuitzending van half 8 is het meest uitgebreid. Hierbij worden meer onderwerpen besproken en waarbij nodig ook gesprekken gevoerd met verslaggevers of correspondenten over de hele wereld. Daarnaast eindigt de uitzending met een uitgebreid weerbericht. Bij RTL Z wordt er gedurende de dag het nieuws uitgezonden, maar er is meer focus op economisch en financieel nieuws, ook wat er gekeken naar wat de beursdag die dag gaat brengen.

De presentatoren van RTL Nieuws

De uitzendingen van RTL Nieuws worden opgenomen vanuit Studio 9 op het Mediapark in Hilversum. Het RTL Nieuws heeft verder een aantal vaste nieuwslezers. In de eerste afleveringen werd het programma gepresenteerd door Margreet Spijker, Roland Koopman en Rick Nieman. Sinds de eind jaren negentig zijn er per dagdeel vaste presentatoren. De huidige presentatoren van RTL Nieuws zijn Pepijn Crone, Daphne Lammers, Anita Sara Nederlof, Antoin Peeters en Peter van Zadelhoff.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers