zondag, april 2, 2023

RTL laat onderzoek doen naar ‘onveilige sfeer’ op de werkvloer RTL Nieuws

Lees ook

Bij RTL zijn de afgelopen weken verschillende geluiden binnengekomen over een mogelijk ‘onveilige sfeer’ op de werkvloer. Hierbij zou het voornamelijk gaan over de sfeer op de redactie van RTL Nieuws.

RTL doet verder geen mededelingen over de aard van de geluiden, maar heeft wel besloten een onderzoek uit te laten voeren door een extern onderzoeksbureau. Of het gaat om grensoverschrijdend gedrag, zoals bijvoorbeeld bij De Wereld Draait Door, of seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals bij NOS Sport, is onbekend. Dit onderzoeksbureau werkt al langer samen met RTL en verzorgt onder andere trainingen voor medewerkers om de inclusiviteit te vergroten.

In een korte verklaring geeft RTL aan dat zij het op prijs stellen dat medewerkers tijdens de jaarlijkse inclusiviteit scan naar voren stapten om hun zorgen te uiten. In de verklaring geeft RTL aan het prettig te vinden dat medewerkers zich blijkbaar veilig genoeg voelen om bepaalde signalen af te geven. RTL geeft aan dat ze de signalen serieus neemt en stelt dat snel handelen gewenst is om te voorkomen dat situaties verergeren.

De eerste fase van het onderzoek zal bestaan uit een inventarisatie van de sociale veiligheid om de werkvloer bij RTL Nieuws. 

Laatste nieuws

Nieuwe liefde voor Sylvie Meis? Knappe autocoureur lijkt nieuwe vlam!

Het lijkt erop dat Sylvie Meis weer lekker in haar vel zit en de draad heeft opgepakt in de...

Vers van de Pers