zaterdag, mei 18, 2024

Robert ten Brink: Alle You Need Is Love-boegbeeld, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Robert ten Brink is een Nederlandse televisiepresentator. Hij begon zijn carrière als acteur. Hij is vooral bekend als presentator van programma’s als Het Jeugdjournaal, Lingo, All You Need is Love en Holland’s Got Talent. Dit is zijn wiki.

Doorbraak bij het Jeugdjournaal en All You Need is Love

Robert ten Brink werd geboren in Amsterdam in 1955. Na de middelbare school is Robert gaan studeren aan de kleinkunstacademie. In 1979 begint Robert als radio-dj bij de KRO, hij presenteert het programma de Noenshow. Twee jaar later maakt hij de overstap naar tv. Hij presenteert het programma Cijfers en Letters. Het Jeugdjournaal presenteren betekent de grote doorbraak voor hem. Daarna presenteert hij het populaire programma Lingo. In 1992 maakt hij de overstap naar de commerciële zender Veronica, waar hij het succesvolle programma All You Need is Love gaat presenteren. Zes jaar later neemt hij het programma mee naar SBS6. Verder is hij te zien als presentator bij Lotto Weekend Miljonairs en Big Brother.

Andere rollen en Sinterklaas

In 2008 was Robert te zien in de spelshow genaamd Het Moment van de Waarheid. Een jaar later was hij te zien als gast bij De Toppers in Concert. Verder is Robert de RTL4 programma’s Succes Verzekerd en BankGiro Miljonairs. Daarnaast is Robert ook enkele jaren in de rol van Sinterklaas gekropen voor RTL4.

Robert ten Brink is getrouwd met Roos Cialona

Robert ten Brink is in 1981 getrouwd met zijn half-Italiaanse vrouw Roos Cialona. Samen hebben ze vijf dochters: Nina, Emma, Charlotte, Isabel en Suzanne. Daarnaast is Ten Brink ook opa. Robert ten Brink en Roos Cialona leerden elkaar in 1980 kennen op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin. Roos was op dat moment actief binnen het Amsterdamse kunstenaarswereldje, Robert was dj. Ze zoenden die avond, krijgen een relatie en binnen twee weken wonen ze zelfs samen: ,,Dat was niet allen een kwestie van liefde, maar ook een handig staaltje van woningverbetering’’, bekent Ten Brink in het Haarlems Dagblad. ,,Want ik woonde in een klein stinkhok, terwijl Roos een heel leuk huis had.’’ Ze hebben een goede klik blijkt in hun relatie: ,,Roos prikkelt me en weet het beste in me naar boven te halen. En zij wist meteen dat ik de vader van haar kinderen moest worden.’’

Ook na dertig jaar huwelijk is er geen haar op het hoofd van Robert ten Brink die denkt aan overspel: ,,Verleidingen genoeg, maar ik geef er niet aan toe. Voor een kort avontuurtje gooi je toch geen dertig jaar geluk overboord? Ik weet ook zeker dat het meteen zou uitkomen, want ik ben veel te onhandig om te liegen.”

Zijn dochter Charlotte ten Brink gaat haar vader achterna in de entertainmentwereld. Ze deed namelijk mee aan het tweede seizoen van The Voice of Holland. Het gehele gezin was ook te zien in een commercial van het merk Liga. Het gezin woont in Amsterdam, maar af te toe verblijven ze naar hun tweede huisje op Vlieland om het drukke stadsleven te ontvluchten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers