zondag, april 21, 2024

Danny Vera: zijn ‘Rollercoaster’, privéleven en achtergrond

Lees ook

Danny Vera is een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter. Zijn muziekgenre valt onder Americana. Danny Vera werd geboren in Middelburg in 1977. Dit is zijn wiki.

Eerste lichting van de Rockacademie

Danny Vera behoorde tot de allereerste lichting studenten van de Rockacademie in Tilburg. In die periode vormde hij zijn eerste band, genaamd Till Dawn. Zij wonnen in 2000 de Zeeuwse Belofte. In 2002 ging Danny als solo-artiest verder bij Universal Music.

Carrière als solo-artiest

Zijn eerste album als solo-artiest was For the Light in Your Eyes. Zijn tweede plaat heette Hold on a While en kwam uit in 2005. Zijn derde album Ordinary Man nam hij op in zijn eigen studio. Voor dit album werkte hij samen met veel andere Nederlandse muzikanten, zoals Leona Philippo en Hans Dagelet. Een aantal van deze nummer werden gebruikt voor de Nederlandse speelfilm Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi. Ook speelt Danny hier in rol in als zichzelf.

Om bekender te worden en zijn carrière een impuls te geven fungeerde Danny Vera jarenlang met zijn band als huisband van Voetbal Inside. Dat heeft de Americana-zanger grotendeels te danken aan Johan Derksen, die zeer gecharmeerd is van zijn muziek en persoonlijk wilde voorkomen dat er een bandje in het programma zou komen die hem niet kon bekoren.

Samenwerking met grote namen in de muziekindustrie

In 2009 vertrekt Danny naar Nashville om daar in de studio zijn album op te nemen, genaamd Pink Flamingo. Hij werkte hier met grote muzikant namen uit de Verenigde Staten, zoals Toto. Sinds 2018 is Danny en zijn band de huisband van voetbaltalkshow Voetbal Inside. Zijn nummer Headin’ for the City werkt gebruikt in de Royal Club-reclame. In 2013 nam hij zijn album Distant Rumble op. Hij werkt hier samen met gitarist James Burton. Hij is een grote naam in de muziekindustrie, want hij was gitarist bij onder andere Elvis Presley en Johnny Cash. In 2019 kwam zijn nieuwe nummer Roller Coaster binnen in de Nederlandse hitlijsten. Dit nummer heeft de hoogste binnenkomers binnengehaald in zijn muzikale carrière. Het betekende zonder twijfel zijn grote doorbraak in Nederland, waardoor plotseling miljoenen mensen zijn muziek leerden kennen. Sindsdien behoort Vera tot de populairste en meest gedraaide Nederlandse artiesten.

Danny Vera heeft een relatie met Escha Tanihatu

Danny Vera is in 2013 getrouwd in Vlissingen met actrice Escha Tanihatu. Daarvoor hadden ze al zo’n negen jaar een relatie. In 2020 zong Danny bij talkshow Jinek een nummer voor zijn ongeboren kind, genaamd I Still Don’t Know. Dit nummer was erg persoonlijk en gevoelig voor Danny en werd dan ook meteen een groot succes bij het publiek. Escha is niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn tourmanager en fotograaf. Daarnaast fungeerde ze jarenlang als barvouw bij Veronice Inside / Voetbal Inside. In het verleden was Tanihatu actrice, presentatrice en model. Ze poseerde ze voor de Playboy. Tegenwoordig doet ze minder acteerklussen, omdat ze druk is met de carrière van haar man, die als een komeet gaat.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers