donderdag, juni 13, 2024

Ron Boszhard: Zappsport-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Ron Boszhard is een televisiepresentator. Zijn bekendste programma’s zijn afkomstig van de AVRO TROS. Daar was hij onder andere het gezicht van het programma ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ en ‘Bommetje’ en andere kinderprogramma’s. 

Zijn carrière kwam echter in de lift door zijn succes in het theater. In 1991 behaalde hij de finale van het Amsterdamse Kleinkunstfestival, waarmee de Wim Sonneveldprijs hem net ontglipte. In 2000 ging hij door het land met zijn cabaretvoorstelling Pluk de Lach! Boszhard is later nog op televisie te zien geweest in verschillende comedyprogramma’s. Onder zijn prijzen vallen de Televisierster Jeugd. Deze prijs won hij voor het programma Zappsport in 2019 op het Gouden Televizier-Ring gala. 

Tweede kans in Wie is de Mol?

Ron Boszhard is een fan van het spelprogramma Wie is de Mol? Hij mocht tot zijn grote vreugde meedoen in het seizoeen van 2018, maar viel toen af voor het seizoen goed en wel van start was gegaan. Zijn deelname aan het programma is niet onopgemerkt gebleven. Door zijn pech tijdens zijn eerste deelname heeft het televisieprogramma RTL Boulevard de Ron Boszhard-Award in het leven geroepen. In het jubileumseizoen van het programma in 2020 kreeg hij een herkansing. Daar bleef hij veel langer in het spel en werd hij door veel kijkers ervan verdacht de saboteur van dit bekende spel te zijn.

Het privéleven van Ron Boszhard

Ron Boszhard is niet alleen zelf een bekende Nederlander, zijn jongere broer Carlo is dat ook. Beide broers zijn een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Ron heeft drie kinderen, uit twee relaties. Zijn twee oudste kinderen komen uit zijn eerste huwelijk. De oudste, Niels, heeft een theateropleiding afgerond. Daarnaast is er dochter Naomi. Het derde kind van Ron Boszhard heeft gezorgd voor wat meer ophef. Haar moeder is Emilie Rozenga, waarmee Ron al een vermoedelijke affaire gehad zou hebben toen hij nog getrouwd was. Het stel heeft een leeftijdsverschil van 17 jaar.  Uiteindelijk is Ron gescheiden en een later met Emilie een relatie begonnen. Zij kregen samen hun dochter Roos toen Carlo 52 jaar oud was.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers