Sharon de Miranda: TV kok, haar achtergrond en haar privéleven

| | ,

Sharon de Miranda is geboren in Purmerend in Nood-Holland. Haar moeder heeft een Nederlandse afkomst en haar vader Surinaamse. Kort na de geboorte verhuisden De Miranda samen met haar ouders en zus naar Steenwijk en niet veel later naar Den Helder. Enkele maanden later verhuisden ze naar Weesp en later zelfs nog naar Curaçao. Dat ze vaak aan het verhuizen was kwam doordat haar vader mairnier was en voor zijn werk vaak ergens anders moest wonen. Toen De Miranda vier jaar oud was kwam haar vader te overlijden en besloot haar moeder weer terug te verhuizen naar Nederland.

Opleiding en privé

Enkele jaren later kreeg de moeder van De Miranda een nieuwe relatie, hij was ook marinier. Door haar nieuwe relatie moesten ze weer terug verhuizen naar Curaçao. Daar heeft De Miranda gewoond van haar elfde tot haar zestiende levensjaar. Eenmaal terug gekomen in Nederland besloot De Miranda te beginnen aan de koksopleiding aan de Westerstraat. Haar passie voor koken is ontstaan door de kookkunsten van haar ouders en haar half Indonesische oma. Na haar studie heeft ze een jaar gewerkt als kok op Curaçao. Tegenwoordig woont De Miranda samen met haar man en twee kinderen, een dochter en een zoon in Almere.

Bekend van televisie

De Miranda is bekend geworden door het kooktelevisie programma BinnensteBuiten te zien bij de KRO NCRV. Hier is ze sinds 2015 een van de vaste gezichten en chef-kok. Voor BinnensteBuiten moet De Miranda een keer per maand naar Soest, waar op één draaidag ongeveer drie afleveringen worden gemaakt. De inspiratie voor haar gerechten haalt ze uit haar ouders, haar oma en haar Antilliaanse man. Daarnaast is De Miranda ook chef-kok bij Tante Nel in Almere. Tante Nel is een theehuis waar mensen werken met een psychiatrische stoornis of een verstandelijk of lichamelijk beperking. Tevens heeft De Miranda haar eigen kookschrift en heeft ze meegedaan aan De Slimste Mens in 2020.

Vorige

Quinty Trustfull: Koffietijd-presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Rick Evers: Koninklijk Huis-watcher, zijn privéleven en zijn achtergrond

Volgende