zondag, april 21, 2024

Wat je nog niet wist over Peter van de Veire

Lees ook

Peter Van de Veire is een Belgische DJ, presentator en zanger. Hij werd geboren in 1971. Hij bracht zijn jeugd door in Waarschoot, waar hij op zijn 15e leider wordt van Chiro Dakan en de Speelpleinwerking. In deze jeugbeweging werd hij in het begin van de jaren negentig ook gorpesleider.

Peter van de Veire studeerde Latijn-Wiskunde aan het Sint-Vincentiuscollege in Eeklo en studeerde af met een bachelor in communicatiemanagement in Gent. Voordat hij begon met zijn loopbaan in de media was werkte hij als vertegenwoordiger van stofzuigers bij Euroqueen en als marketingassisent bij Aries in Sint-Niklaas. In deze tijd was hij ook onderdeel van een punkrockband, genaamd The Uglies. In 1999 presenteerde Peter van de Veire bij Studio Brussel een radioprogramma genaamd De Afrekening. Hij deed dit op zondagochtend. Hiervoor had hij nog nooit een radiostudio van binnen gezien. Hij kreeg ik 2002 een radioprogramma genaamd ‘De Grote Peter Van de Veire Show”.

Radioshow Peter van de Veire

In 2006 verhuisde zijn programma naar de ochtend, nadat Wim Oosterlinck naar Q-music vertrok. Hij presenteerde samen met Sofie Lemaire zijn eigen ochtendshow bij Studio Brussel, tot de zomervakantie in 2008. Tussen 19 december en 24 december begon in met een radio-evenement genaamd Music For Life, waarin hij een week zonder eten in het Glazen Huis op het Martelarenplein doorbracht, samen met Tomas De Soete en Christophe Lambrecht. Hij maakte met hen 24 uur per dag radio om zodoende geld in te zamelen voor slachtoffers van landmijnen. In 2007 verstopte hij zich ergens in het land en vertelde hij dat wie hem kon vinden 7500 euro zou krijgen. Na drie dagen verstopt te hebben gezeten werd hij uiteindelijk gevonden door een delegatie van Chiro Sint-Jan in een huis van Chris Dusauchoit, vlak bij het kasteel van Horst in het plaatsje Holsbeek. In december 2007 kwam er opnieuw een editie van Music For Life. De opbrengsten van de inzameling gingen ook dit jaar naar het Rode Kruis, om op deze manier iets te doen aan het tekort aan drinkwater. Hij zat dit jaar opnieuw in het glazen huis, deze keer samen met Tomas De Soete en Siska Schoeters. Ook dit jaar werd een succes.

Televisiecarriére Peter van de Veire

De televisiecarrière van Peter van de Veire begon in 1993 bij de televisieomroep AVS, waar Peter vooral redactiewerk verzorgde en waar hij reportages maakte. Op 1 december 1997 maakte Peter de overstap naar Ketnet, waar hij Studio.KET ging presenteren. In mei van 1999 stopte dit programma, vanwege de lage kijkcijfers. In het jaar 2000 begon Peter met een gastrol in W817, waarin hij een homoseksuele agent speelde. In 2007 presenteerde Peter ‘De Provincieshow, waarin hij op zoek ging naar de meest muzikale provincie van Vlaanderen. De winnaar van dit programma werd uiteindelijk de provincie Vlaanderen. Op 30 januari 2008 ontwikkelde hij een eigen muziekshow genaamd Peter Live, een muziekshow die werd uitgezonden op vrijdagavond. Uiteindelijk werden er in 2008, 2009 en in 2010 seizoenen gemaakt. Door besparingen op VRT gingen de uitzendingen na deze seizoenen niet meer door. In 2020 presenteerde hij Het Rad op Vier, een nieuwe versie van het Rad van Fortuin.

Relatie met Ilse van Loy

Peter van de Veire heeft een relatie met Ilse van Roy. Ze is kinderpsychiater van beroep en kwam in het nieuws toen er naaktbeelden uitlekten van haar man in de Belgische media. Ze werden openbaar gemaakt door iemand die zich voordeed als ‘Eveline’. Degene die zich voordeed als de vrouw, gebruikte foto’s en filmpjes van een Australisch model Erin James. Ze verleidde 3 bekende Belgen om naaktbeelden van hen toe te sturen en maakte die openbaar.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers