donderdag, mei 23, 2024

Wat je nog niet wist over die maffe Philippe Geubels

Lees ook

Philippe Geubels is met recht de bekendste cabaretier van België te noemen en geniet ook grote populariteit in Nederland. Hij liet zich inspireren door Hans Teeuwen. Geubels heeft een relatie met Leen Corluy.

Philippe Geubels is geboren op 15 april 1981 in Dendermonde, boven Brussel in België. Halverwege zijn middelbare school periode, waar hij het algemeen secundair onderwijs volgde, besloot Geubels te stoppen en naar de Hotelschool te gaan. In het begin van zijn schoolperiode leed hij enorm aan pleinvrees, iets wat ook regelmatig terug kwam in zijn shows. Maar door zijn verschillende banen als verkoper deed hij zijn pleinvrees overwinnen. Zijn interesse voor comedy ontstond na het zien van een dvd van cabaretier Hans Teeuwen.

Start carrière

Zijn carrière begon bij het volgen van een workshop genaamd 123 Comedy Club. Hierna, in 2006, besloot hij deel te nemen aan de Lunatic Comedy Award, een competitie voor stand-upcomedy. Die competitie heeft hij tijdens de finale weten te winnen. Drie jaar later, vanaf 2009, was hij te zien op de Nederlandse televisie. Dit was met zijn programma Man! Liberation Front, afgekort M!LF. Ook was hij te zien bij De Slimste Mens ter Wereld waar hij twee keer aan heeft deelgenomen en meer dan tien jaar een van de vaste juryleden was. Ook heeft hij meerdere programma’s gepresenteerd voor de Belgische televisie zoals onder anderen Dr. Livingstone, Gebeuls en de Belgen, Geubels en de idioten en Is er een dokter in de zaal?

Cabaretvoorstellingen en privé

Verder was Geubels regelmatig te zien in het theater. Zo heeft hij verschillende solocabaretvoorstellingen waaronder de voorstelling Droog, Hoe moet het nu verder?, Made in Belgium en Bedankt voor alles. Ook is hij onderdeel van de zogenaamde Gabbers samen met Jandiono Asporaat, Roué Verveer en Guido Weijers. Hiermee heeft hij al twee keer in het Ziggo Dome gestaan. In 2015, toen hij 38 jaar werd, werd hij uitgenodigd op audiëntie bij de koning van België.

Partner Phillipe Geubels

Geubels is getrouwd met Leen Corluy die jaren lang een kattenhotel heeft gerund in Boechout, België. Vanwege het succes van haar partner besloot ze het kattenhotel te stoppen. “Philippe treedt vaak op in Nederland. Het is gewoon veel leuker om dan meer samen te zijn. Hier blijven terwijl hij in Nederland toert, lijkt me niet ideaal”, vertelde de vriendin van Phillipe Geubels in het Gazet van Antwerpen. Verhuizen naar Nederland ligt voorlopig niet in de planning: ,,Misschien huren we daar wel tijdelijk een appartement. We zien wel waar het succes van Philippe ons brengt.” Samen hebben ze ook een dochter genaamd Hanna geboren op 1 december 2014.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers