woensdag, juli 24, 2024

Guido Weijers | Alles over zijn relaties, carrière en privéleven

Lees ook

De naam ‘Guido Weijers’ heb je vast ooit voorbij zien komen. Het gaat om de welbekende Nederlandse cabaretier en speaker die heel het land door reist om voorstellingen te geven. Kom hieronder meer te weten over Guido Weijers.

Wie is Guido Weijers?

Guido Peter Paul Weijers is een populaire Nederlandse cabaretier. Weijers is geboren op 30 juli 1977 te Boxmeer. De 45-jarige Weijers is naast komediant ook motivational spreker en performer, schrijver, zanger, producent en veel meer.

Waar is Guido Weijers bekend van?

Guido Weijers ken je onder andere van zijn geweldige ‘Oudejaarsconference’ die tussen 2006 en 2020 10x is georganiseerd. In 2000 heeft hij de publieksprijs mogen winnen op het grootste cabaretfestival van Nederland, de ‘Camaretten’. Weijers heeft het land door gereisd om verschillende succesvolle theatervoorstellingen te geven.

Guido heeft tijdens zijn studie een masterclass over geluk gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij besloten om zijn eigen ‘masterclass geluk’ te ontwerpen. De masterclass geluk van Guido Weijers bevat goed onderbouwde onderwerpen waarbij hij het veel heeft over inspiratie en creativiteit.

Je kunt Weijers overigens boeken als spreker of performer en hij heeft aan talloze producties meegewerkt.

Hoe ziet het privéleven van Guido Weijers eruit?

Guido Weijers heeft aangegeven non-conformist te zijn en sterk te geloven in de filosofie van Darwin. Daar komt nog bij dat hij meerdere hobby’s heeft, waaronder reizen, filosoferen, fietsen, schrijven en fotograferen. Weijers eet daarnaast geen vlees en vis en probeert een gezonde en gebalanceerde levensstijl aan te houden. In het privéleven heeft Guido een eigen stichting opgericht genaamd Loens4Life, een stichting die op succesvolle wijze geld ophaalt voor de KWF-kankerbestrijding.

Guido Weijers had sinds 2015 een relatie met vriendin Regina Pater. Over hun ontmoeting zei de komiek in Psychologie Magazine: ,,Toen ik mijn vriendin Regina tegenkwam na een voorstelling en ik aan het einde van de avond zei dat we ons gesprek op een ander moment nog eens moesten voortzetten, zei ze: dat moet dan wel over een maand, want ik vertrek over drie dagen naar Zanzibar om drie weken te gaan kitesurfen.” Regina werkt als videoproducent. Weijers is duidelijk over het feit dat hij geen kinderwens heeft. In 2022 bevestigde Weijers dat hun relatie ten einde was, nadat hij werd gevraagd naar het feit dat hij op een dating app was gesignaleerd.

Eerder had hij ook meerdere relaties, zei hij in Viva: ,,Ik heb maar een paar relaties gehad die écht waren en dat was allemaal de laatste jaren. Daarvoor zei ik altijd: Verwacht niks van mij, ik hou van mijn vrijheid.’”

Jeugd van Guido Weijers

Guido Weijers heeft naar eigen zeggen een fijne jeugd gehad en is volgens zijn uitspraken nooit gepest. Daar komt nog bij dat hij tijdens zijn opvoeding stabiliteit heeft meegekregen, niet drinkt, niet vloekt en geen drugs gebruikt. Voordat een show start, voelt Guido zich al sinds jong altijd eventjes heel nerveus. Pas nadat de eerste paar weken van een tour voorbij zijn gegaan, kan hij zich ontspannen en optimaal genieten van het publiek.

Studie en carrière

Weijers heeft van 1996 tot 2001 de opleiding ‘Vrijetijdsmanagement’ gevolgd aan de NHTV in Breda. Na het winnen van de publieksprijs op het ‘Camaretten’ cabaretfestival in 2000 heeft Weijers zijn eerste voorstelling mogen doen, ‘Oxymoron’. Oxymoron heeft tussen 2001 en 2005 herhaaldelijk gespeeld in onder andere het Oude Luxor, Het Concertgebouw Amsterdam, De Kleine Komedie, op festivals zoals Lowlands en door VARA.

Zijn tweede voorstelling, ‘Myosotis!’ heeft van 2003 tot 2005 gespeeld en de derde voorstelling, ‘Xipnao!’ van 2005 tot 2007, voornamelijk op SBS6. Xipnao heeft hem gemaakt tot een van de bestverkopende Nederlandse cabaretiers. Zijn volgende voorstelling ‘Axestos’ werd tussen 2012 en 2013 herhaaldelijk uitgezonden. De laatste voorstelling van Weijers genaamd ‘V’ liep van 2012 tot 2015 en werd bij RTL4 uitgezonden.

Weijers heeft in 2016 overigens een comedyshow gedaan samen met Roue Verveer, Jandino Asporaat en Philippe Geubels: Gabbers. Gabbers heeft in de Ziggo Dome afgespeeld met een groot publiek en Weijers heeft aan twee van deze shows meegedaan.

In 2017 is Weijers ook met zijn andere show, de Masterclass Geluk, gaan touren door het land. Na een aantal succesvolle tours heeft Guido Weijers in 2020 voor RTL 4 het jaar afgesloten met De 10de Oudejaarsconference.

Ophef over vermeend plagiaat

In het jaar 2008 is Weijers tot ‘meest sexy vegetariër van 2007’ verkozen. Daar komt nog bij dat er een website was die stelde dat Weijers meerdere shows van Engelse komediant Jimmy Carr gekopieerd zou hebben. Ook cabaretiers Onno Innemee, Kees Torn en Mike Boddé beschuldigen Guido van diefstal van showmateriaal.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers