zondag, april 21, 2024

Jan Jaap van der Wal | Alles over de cabaretier en presentator

Lees ook

Jan Jaap van der Wal is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier en presentator. Hij werd geboren in Leeuwarden in 1979.

Start loopbaan bij Dit was het nieuws

Na het afronden van het Christelijk Gymnasium in Leeuwarden ging Jan Jaap aan het werk als teamleader bij het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws in 2001. Hij werkte samen met presentator Harm Edens en Raoul Heertje. In diezelfde periode was Jan Jaap ook werkzaam bij de Comedytrain, een podium voor stand-up comedians. In 2000 won Jan Jaap de Internet Publieksprijs voor zijn werk in het VARA radioprogramma Spijkers met Koppen.

Solo programma’s in de Nederlandse theaters

Jan Jaap tourde door de theaters met zijn programma’s Out Now en Staat. In 2006 tourde hij rond door heel Nederland met zijn soloprogramma BSUR. Hij stond hiermee drie avonden lang in het Koninklijk Theater Carré. In 2007 en 2009 verzorgde hij de oudejaarsconference. In 2011 presenteerde Jan Jaap de Nederlandse versie van het Amerikaanse programma The Daily Show voor Comedy Central. Sinds 2016 is hij ook te zien als sidekick en voice-over bij RTL Summer Night. Jan Jaap keerde ook weer terug als teamleider bij Dit was het nieuws in 2017.

Bekendheid in België

In 2016 maakte Jan Jaap de show De Nieuwe Belg, waarmee hij ook bekendheid krijgt in België. Hij woonde dan ook deeltijds in Antwerpen tijdens zijn opnamen voor de show.In datzelfde jaar deelde Jan Jaap ook mee aan het programma De Slimste Mens Ter Wereld en hij behaalde de finaleweek. Sinds 2017 is hij zelf een van de vaste juryleden. Ook is Jan Jaap te zien als vaste presentator in het programma De Ideale Wereld.

Gelukkig in de liefde

Sinds 2006 heeft Jan Jaap een relatie met actrice Eva Duijvestein. Eva speelde onder andere in De Co-assistent, Penoza en Flikken Maastricht. In 2010 is het koppel in het huwelijksbootje gestapt. In 2017 werd hun eerste zoon geboren.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers